Zwarte Gaten Blues

Download Zwarte Gaten Blues PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Zwarte Gaten Blues book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Zwarte Gaten Blues not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Zwarte Gaten Blues


Zwarte Gaten Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Zwarte Gaten Blues PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Zwarte Gaten Blues


Zwarte Gaten Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Janna Levin
language : nl
Publisher:
Release Date : 2016-10-01Zwarte Gaten Blues written by Janna Levin and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-10-01 with categories.
Zwarte Gaten Blues


Zwarte Gaten Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Janna Levin
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2016-10-05Zwarte Gaten Blues written by Janna Levin and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-10-05 with Science categories.


Zwarte gaten zijn donker, de naam zegt het al. Als ze botsen, is daar niets van te zien. Toch komt bij een botsing van zwarte gaten een onvoorstelbaar grote hoeveelheid kracht vrij. Einstein voorspelde, precies een eeuw geleden, dat je zou moeten kunnen zien dat ruimte en tijd een beetje veranderen wanneer zo’n botsing plaatsvindt. Een ‘zwaartekrachtgolf’, die veroorzaakt dat tijd en ruimte niet meer constant zijn. Maar hoe observeer je zoiets? Wetenschappers zijn er tientallen jaren mee bezig geweest, en Janna Levin volgde hen op de voet: van de eerste tekeningen tot aan meetapparatuur van 40 kilometer groot, midden in de woestijn. De apparatuur werd aangezet. En vanaf dat moment was het afwachten. Zou er iets gebeuren? Had Einstein gelijk? Iedereen dacht dat het jaren zou duren voordat de eerste resultaten binnenkwamen. Maar nog geen twee weken later was er iets vreemds te zien...

Zwarte Gaten


Zwarte Gaten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Katherine Blundell
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2017-02-28Zwarte Gaten written by Katherine Blundell and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-02-28 with Science categories.


Vanwege hun geheimzinnige eigenschappen zijn zwarte gaten een voortdurende bron van fascinatie. In dit Elementaire Deeltje beantwoordt Katherine Blundell een reeks vragen over dit fenomeen: Wat is een zwart gat? Hoe worden ze ontdekt? En wat zou er gebeuren als je te dicht bij een zwart gat komt? Blundell bespreekt hoeveel zwarte gaten er mogelijk zijn in het heelal, en hoe ze zich ontwikkelen en groeien - door materiaal van sterren te stelen. Ze kijkt naar de zwarte gaten die zich in het centrum van sterrenstelsels bevinden. En ook geeft ze uitleg over wat zwarte gaten te maken hebben met quasars en andere spectaculaire fenomenen in het universum.

Arizona Blues


Arizona Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Elvin Post
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2018-08-20Arizona Blues written by Elvin Post and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-08-20 with Fiction categories.


In de thriller Arizona Blues van Elvin Post moet New York Times-journalist Karen Hart vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, doorbrengen, en probeert ze het beste van de situatie te maken. Al snel richt ze haar aandacht op Snowflakes plaatselijke miljonair: Gerald Treadway, een man die zijn fortuin verdiende met een roman en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. Wat Karen niet weet is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Gerald Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf... Elvin Post, winnaar van de Gouden Strop, levert met Arizona Blues niet alleen een thriller af, maar werpt ook de vraag op of we de enigen zijn in het universum, en of het werkelijk zo vreemd is te geloven dat dit niet zo is.

Blankenberge Blues


Blankenberge Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Pieter Aspe
language : nl
Publisher: Manteau
Release Date : 2017-04-01Blankenberge Blues written by Pieter Aspe and has been published by Manteau this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-04-01 with Fiction categories.


Aan de winterse kust smeedt een bont allegaartje van mensen een niet-alledaags complot nadat een van hen een aangespoelde potvis vond. In het dode dier zien ze namelijk een unieke kans om rijk te worden. In de darmen van een potvis zit immers amber, een goedje waarvoor de parfumindustrie veel geld veil heeft. Spijtig detail: een aangespoelde walvis opensnijden is bij wet verboden. De bende kan echter niet aan de lokroep van het grote geld weerstaan en besluit op zoek te gaan naar een koper in het illegale circuit. Langzaam maar zeker komen alle spelers in het verhaal zichzelf tegen en wordt de finale confrontatie met de professionele misdaad onvermijdelijk. Blankenberge blues is een spannend verhaal, doorspekt met milde, soms wat zwarte humor. De roman speelt zich af in een soort twilightzone: de kust zoals maar weinigen ze kennen, wanneer de zomer, de zon en de toeristen verdwenen zijn.

Europa Blues


Europa Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arne Dahl
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2012-03-08Europa Blues written by Arne Dahl and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-03-08 with Fiction categories.


De bizarre executie van een man in de Stockholmse dierentuin. De verdwijning van acht illegale Oost-Europese vrouwen. De gruwelijke moord op een oude joodse professor op het joodse kerkhof. Een dagboek over een vage, nachtmerrieachtige plaats op de grens van de dood in 1945. Paul Hjelm en Kerstin Holm, leden van de speciale eenheid van de rijksrecherche voor geweldsdelicten van internationale aard, werken opnieuw samen aan een zaak die zich over heel Europa vertakt.

Kobalt Blues


Kobalt Blues
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Erik Bruyland
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2021-06-01Kobalt Blues written by Erik Bruyland and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-06-01 with History categories.


In Kobalt blues richt journalist Erik Bruyland zich op de postkoloniale geschiedenis van zijn geboorteland Congo. De vervlogen dagen van de Belgische kolonisator verglijden er in taferelen van slavenarbeid in de mijnen van Katanga. Hij stelt dan ook de cruciale vraag: 'Waarom is een land dat zo rijk is, toch zo arm?' Via doorgedreven onderzoeksjournalistiek beschrijft Bruyland hoe opportunisten en speculanten als aasgieren op de Congolese bodemrijkdommen duiken. Hij ontrafelt de financiële en economische carrousels en de geopolitieke combines die leiden tot de tragedie van Kobalt blues: het blauwe goud vloeit weg naar offshorebedrijven, het zwarte zweet gutst weg voor niets. En dat om onze honger naar smartphones en accu's te stillen. Een messcherpe analyse van de economische en politieke ondermijning van Congo, waarin - als in een spiegel - altijd weer de rol en verantwoordelijkheid van de voormalige Belgische kolonisator opdoemt.