Verpleegkundige Interventies

Download Verpleegkundige Interventies PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Verpleegkundige Interventies book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Verpleegkundige Interventies not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Verpleegkundige Interventies


Verpleegkundige Interventies
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Verpleegkundige Interventies PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Verpleegkundige Interventies


Verpleegkundige Interventies
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher: Reed Business
Release Date : 2002Verpleegkundige Interventies written by and has been published by Reed Business this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2002 with categories.


Systematische beschrijving van verpleegkundige verrichtingen en handelingen.

Verpleegkundige Interventies


Verpleegkundige Interventies
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Howard K. Butcher
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020-06-11Verpleegkundige Interventies written by Howard K. Butcher and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-06-11 with categories.


Dit boek is een vertaling van 'Nursing Interventions Classification (NIC)'. Deze vijfde, herziene Nederlandse editie van Verpleegkundige interventies is gebaseerd op de zevende Amerikaanse druk. Het boek biedt een gestructureerde indeling (taxonomie) van verpleegkundige handelingen en verrichtingen. De belangrijkste kenmerken van de NIC zijn: - volledigheid: 565 interventies, waarvan 15 geheel nieuwe en 95 herziene interventies - evidence-based; - vanuit de bestaande praktijk ontwikkeld; - weerspiegelt de actuele klinische praktijk en recent onderzoek; - duidelijke en klinisch zinvolle terminologie; - gebruiksvriendelijke structuur; - in het veld getoetst. Verpleegkundige interventies draagt bij tot adequaat onderwijs in de klinische besluitvorming. Het boek voorziet in standaardisering en definiëring van de benodigde kennis voor verpleegkundig onderwijs en de verpleegkundige praktijk. Ook is het een hulpmiddel bij de ontwikkeling van leerplannen, die daardoor beter aansluiten op de praktijk. Verpleegkundige interventies is in de eerste plaats bedoeld voor verpleegkundigen. Zij kunnen met dit boek een keuze maken uit mogelijke interventies. Daarnaast kan het boek een instrument zijn bij de communicatie over behandelingen met andere zorgverleners. Verpleegkundige interventies ondersteunt bovendien beleidsfunctionarissen bij het zichtbaar maken van het verpleegkundig oordeel in de gezondheidszorg. Zij kunnen het boek gebruiken voor het onderzoeken van de effectiviteit en de kosten van de verpleegkundige zorg en het maken van een doelmatige planning. Nieuwe interventies zijn onder meer: Samenwerking, bevordering; Coaching gezondheid; Hyperlipidemiebeleid; Pijnbestrijding: acuut; Pijnbestrijding: chronisch en Visusscreening. De Verpleegkundige interventies (NIC) inclusief definities en indicatoren zijn ook verkrijgbaar als app voor iOS (Apple) en Android.

Basisverpleegkunde


Basisverpleegkunde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J. A. M. Kerstens
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2012-05Basisverpleegkunde written by J. A. M. Kerstens and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-05 with Medical categories.


Basisverpleegkunde geeft een systematisch overzicht van alle facetten van de basiszorg: de meest omvangrijke zorgverlening in de gezondheidszorg. Het boek behandelt de verschillende rollen van de verpleegkundige bij het verlenen van de basiszorg. Daarbij zijn de gezondheidspatronen van Gordon als uitgangspunt genomen. Elk hoofdstuk in Basisverpleegkunde is opgebouwd volgens de fasen van het methodisch systematisch handelen van de verpleegkundige. Na een algemene oriëntatie op het gezondheidspatroon is er ruime aandacht voor het verzamelen van gegevens, verpleegkundige diagnosen en verpleegproblemen, beoogde resultaten, interventies en evaluatie. Het boek bevat daarbij handige verwijzingen naar de verschillende domeinen van het verpleegkundig handelen, zoals de beroepscontext, het plannen van verpleegkundige zorg, preventie en GVO, coördinatie en continuïteit en kwaliteitszorg. Verder worden er illustratieve voorbeelden van evidence-based verplegen en diverse best practices gegeven. Tot slot zijn in het laatste hoofdstuk de integrale aspecten van de basiszorg gebundeld. Basisverpleegkunde biedt de lezer een compleet basispakket aan kennis en vaardigheden over basiszorg. Bovendien is aan elk hoofdstuk een literatuurlijst toegevoegd, voor verdere verdieping.

Methodiek En Systematiek Voor De Verpleegkundige Beroepsuitoefening


Methodiek En Systematiek Voor De Verpleegkundige Beroepsuitoefening
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Helen I. de Graaf- Waar
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2014-12-16Methodiek En Systematiek Voor De Verpleegkundige Beroepsuitoefening written by Helen I. de Graaf- Waar and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-12-16 with Education categories.


Dit boek beschrijft het verpleegkundig proces. Dit probleemoplossend model ondersteunt de verpleegkundige bij het diagnosticeren van patiëntproblemen, het planmatig inzetten van interventies en het zichtbaar en meetbaar maken van het effect van deze interventies. Daarnaast gaat het boek in op de methodische aanpak in documentatie van verpleegkundige zorg en de standaarden die de verpleegkundige daarbij kan gebruiken. Ter averduidelijking bevat het boek vele voorbeelden van de toepassing van methodisch en systematisch werken in de verpleegkundige zorg.

De Verpleegkundige Als Organisator Van Zorg


De Verpleegkundige Als Organisator Van Zorg
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Bart Geurden
language : nl
Publisher: Garant Uitgevers
Release Date : 2022-11-01De Verpleegkundige Als Organisator Van Zorg written by Bart Geurden and has been published by Garant Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-11-01 with Medical categories.


Verpleegkunde is een beroep dat volop in beweging is. De huidige coronacrisis maakt dat het beroep weer volop in de kijker staat. De sterkten en zwakten van het huidige profiel doet de verpleegkundige vandaag bijzonder kwaliteitsvol werken en tegelijk bijna barsten onder de (maatschappelijke) druk.


Dit boek is een leidraad bij de beantwoording van deze vragen. Hierbij worden concepten, methoden en modellen uit de verplegingswetenschap gebruikt. Het doel is theoretische begrippen te vertalen naar de dagelijkse praktijkvoering van de verpleegkunde.

Deze nieuwe uitgave besteedt tijd aan de manier hoe het evidence-based werken in België is uitgebouwd. Er wordt getoond hoe een verpleegkundige in België toegang krijgt tot het best beschikbare bewijs om dit naast de voorkeur van de patiënt te kunnen leggen en zo met zijn expertise aan verpleegkundige diagnostiek te doen in de klinische context.

Ze is bedoeld voor de opleiding tot bachelor in de verpleegkunde en vormt meteen ook een goede voorbereiding op de opleiding tot academische master in de verpleegkunde en de vroedkunde. Ze is tevens een naslagwerk zowel voor verpleegkundigen in postgraduaat en BanaBa-opleidingen als voor gezondheidswerkers met belangstelling voor verpleegkundige wetenschappen. De verpleegkundige-in-dienst vindt hier een actuele visie op het werk.

De Verpleegkundige In De Agz


De Verpleegkundige In De Agz
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : IJ.D. Jüngen
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2011-08-15De Verpleegkundige In De Agz written by IJ.D. Jüngen and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-08-15 with categories.


In dit boek komen verschillende verpleegsituaties van patiënten met veelal ernstige ziekten van de verschillende orgaansystemen aan bod, zoals de ademhaling, de circulatie, de nieren en urinewegen en het neurologische systeem. Aan de hand van casuïstiek worden de verpleegkundige interventies bij medische onderzoeken, behandelingen en complicaties behandeld. De verpleegkundige zorg gaat tevens over de gevolgen van ziekte en behandeling voor de patiënt zoals lichamelijke beperkingen, psychische en sociale gevolgen en therapiediscipline in verband leefregels en medicijngebruik. Dit boek is het vervolg op De verpleegkundige in de AGZ, Algemene verpleegkundige zorg.

Verpleegkundige Zorgresultaten


Verpleegkundige Zorgresultaten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sue Moorhead
language : nl
Publisher:
Release Date : 2017-03-22Verpleegkundige Zorgresultaten written by Sue Moorhead and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-03-22 with Medical categories.


Dit boek is een vertaling van 'Nursing Outcomes Classification (NOC)'. Deze derde, herziene Nederlandse editie van Verpleegkundige zorgresultaten is gebaseerd op de vijfde Amerikaanse druk. De NOC standaardiseert de namen en definities van zorgresultaten die worden gehanteerd in de verpleegkundige beroepspraktijk en in onderwijs en onderzoek. Dat maakt het boek tot een belangrijk hulpmiddel bij klinisch redeneren. Met behulp van de zorgresultaten kunnen verpleegkundigen en andere zorgverleners de toestand van patiënten, mantelzorgers, gezinnen of gemeenschappen beoordelen en kwantificeren.Verpleegkundige zorgresultaten stelt verpleegkundigen in staat om veranderingen in de toestand van de patiënt na de interventies te beoordelen en op die manier de voortgang van de patiënt te volgen. De inhoud van het boek is afgestemd op Verpleegkundige interventies (NIC), de Internationale NANDA-diagnosen (Nanda international) en de Functionele gezondheidspatronen van Gordon.De belangrijkste kenmerken van dit boek: - volledigheid: 490 geactualiseerde zorgresultaten, waarvan 107 geheel nieuwe;- evidence-based;- duidelijke en klinisch zinvolle terminologie;- gebruiksvriendelijke structuur;- toepasbaar in verschillende disciplines;- getoetst in het veld.Verpleegkundige zorgresultaten draagt bij tot adequaat onderwijs in de klinische besluitvorming. Het boek voorziet in standaardisering en definiëring van de benodigde kennis voor verpleegkundig onderwijs en de verpleegkundige praktijk. Tevens is het een hulpmiddel om leerplannen beter te laten aansluiten op de praktijk.Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor verpleegkundigen. Leidinggevenden in de gezondheidszorg kunnen het boek gebruiken voor het onderzoeken van de effectiviteit en de kosten van de verpleegkundige zorg en het maken van een doelmatige planning.Nieuwe zorgresultaten zijn onder meer: Mate van dementie, Gebalanceerde leefstijl, Herstel na een operatie: direct postoperatief, Management van longontsteking, Stressmanagement, Schuldverwerking, Veilige zorgomgeving en diverse zorgresultaten op het gebied van Zelfmanagement.