Noord Korea Dagboek

Download Noord Korea Dagboek PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Noord Korea Dagboek book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Noord Korea Dagboek not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Noord Korea Dagboek


Noord Korea Dagboek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Noord Korea Dagboek PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Noord Korea Dagboek


Noord Korea Dagboek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Michael Edward Palin
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019Noord Korea Dagboek written by Michael Edward Palin and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.
Noord Korea Dagboek


Noord Korea Dagboek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Michael Palin
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2019-09-26Noord Korea Dagboek written by Michael Palin and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-09-26 with History categories.


Michael Palin op ontdekkingsreis door Noord-Korea In 2018 bracht voormalig Python-lid en fervent wereldreiziger Michael Palin twee weken door in Noord-Korea. Een land dat volkomen is afgesloten van de buitenwereld, een land zonder internet en een telefoonsignaal. Een land waar het plattelandsleven zich nog altijd wanhopig vastklampt aan eeuwenoude tradities terwijl de steden zijn volgebouwd met hypermoderne wolkenkrabbers en luxueuze ondergrondse treinstations. Kortom: een land dat zich uitermate goed leent voor een paliniaans reisverslag. In zijn Noord-Korea dagboek beschrijft Palin zijn reis van dag tot dag. Hij doet niet alleen verslag van wat hij zag – en alles wat de autoriteiten voor hem verborgen probeerden te houden – maar deelt ook de gesprekken die hij voerde met inwoners, zijn ontmoetingen met officials, en zijn overpeinzingen over een land dat zo volkomen anders is dan alle landen die hij tijdens zijn eerdere reizen heeft bezocht – een land waar angst en fascinatie voor hem hand in hand gaan. Het resultaat is een rijkgeïllustreerd reisverslag en een zeldzaam kijkje achter de schermen in Noord-Korea. En met zijn kenmerkende humor en warmte is er geen betere reisleider dan Palin om kleur te geven aan deze sombere maar toch unieke regio.

De B V Noord Korea


De B V Noord Korea
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Remco Breuker
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2018-06-11De B V Noord Korea written by Remco Breuker and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-06-11 with Literary Collections categories.


De Democratische Volksrepubliek van Korea is niet democratisch, het volk heeft er niets te zeggen, het is geen republiek en het omvat slechts de helft van Korea. Wat het wél is, beschrijft Remco Breuker in De B.V. Noord-Korea. Hij gaat in op wat het land nu ís, en wat we er in de toekomst van kunnen verwachten als de strategische plannen van het land slagen. Noord-Korea weet wat het doet: het verdient fortuinen in het buitenland, heeft kern- en andere wapens ontwikkeld en is een kernmacht geworden die er klaar voor is om met de VS aan tafel te gaan zitten. Remco Breuker laat haarfijn zien hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent. Remco Breuker (1972) is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij nadruk legt op mensenrechtenschendingen, dwangarbeid, moderne slavernij en de verhalen van Noord-Koreaanse ballingen.

Hoe Je Kim Jong Un Wordt


Hoe Je Kim Jong Un Wordt
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jung Pak
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2020-05-28Hoe Je Kim Jong Un Wordt written by Jung Pak and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-05-28 with History categories.


Toen Kim Jong-un in 2011 zijn vader en zijn grootvader opvolgde als leider van Noord-Korea voorspelde menigeen dat de twintiger vanwege zijn gebrek aan leiderschapservaring snel opzij zou worden gezet door oudere partijbonzen. Al snel werd duidelijk dat Kim de onbetwiste leider was; hij bracht de VS en de regio regelmatig tot wanhoop. Voormalig CIA-analiste Jung H. Pak was vanaf het begin van Kims heerschappij betrokken bij het Amerikaanse beleid inzake Noord-Korea. In dit meesterlijke boek verklaart ze Kims onstuitbare opkomst op het wereldtoneel, van de gewelddadige zuiveringen in eigen land tot de diplomatieke stappen die leidden tot de historische - en nog steeds bizarre - ontmoetingen met president Trump. Terwijl de nucleaire spanningen nog steeds toenemen, is Hoe je Kim Jong-un wordt de eerste gezaghebbende biografie van de raadselachtige man met het merkwaardige kapsel, die vanaf zijn eerste dagen als 'grote Kameraad' een onuitwisbaar stempel op de wereldgeschiedenis heeft gezet. Jung H. Pak is een voormalig CIA-analiste. Met haar briljante Brookings Institution essay 'The Education of Kim Jong-un' vestigde ze haar naam als onbetwiste Noord-Korea-autoriteit. 'Op deskundige en behoedzame wijze heeft Jung H. Pak haar ervaring als inlichtingenanalist benut en het is haar gelukt door te dringen tot het ondoorzichtige Noord-Korea. (...) Een belangrijk boek, zowel voor de professionele deskundige als voor mensen die snel inzicht willen krijgen in het "heremietenkoninkrijk" en zijn raadselachtige leider.' - James Clapper, voormalig directeur National Intelligence 'Dit goed geschreven, weloverwogen en objectieve boek biedt een belangrijke visie op een raadselachtige leider. Afgezien van een supergeheime CIA-briefing kun je niets beters krijgen dan dit.' - Sue Mi Terry, voormalig directeur Korea bij de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad

De Kim Dynastie Geschiedenis Van Noord Korea


De Kim Dynastie Geschiedenis Van Noord Korea
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Caspar van der Veen
language : nl
Publisher:
Release Date : 2018De Kim Dynastie Geschiedenis Van Noord Korea written by Caspar van der Veen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018 with categories.


Journalist en historicus Casper van der Veen vertelt de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim Jong-un. De Kim-familie regeert al meer dan zeventig jaar met ijzeren vuist over Noord-Korea, dat ondanks armoede en voedseltekorten de internationale gemeenschap bedreigt met kernwapens, langeafstandsraketten en cyberaanvallen. Van der Veen prikt door mythes heen om zo het echte Noord-Korea bloot te leggen. Hier zien we geen onvoorspelbaar, gestoord of irrationeel bewind, maar een machiavellistisch en strategisch calculerend systeem dat alles doet om aan de macht te blijven. De 25 miljoen burgers krijgen in dit boek ook de rol die ze in andere media wordt ontzegd. Ze zijn geen willoze gehersenspoelde robots, maar mensen met overtuigingen, dromen en ervaringen - net als elders ter wereld. Werkelijk gebeurde absurde situaties blijven ook niet onderbelicht. Een greep: de ontvoering van een Zuid-Koreaanse topregisseur en -actrice door Kim Jong-il om propagandafilms te maken, hoe een van de Kims zijn recht op de troon verloor door een trip met een vals paspoort naar Tokio en hoe Pyongyang een passagiersvliegtuig opblies in de hoop de Olympische Spelen in Seoul te frustreren. 0.

Himalaya


Himalaya
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Michael Palin
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2010-11-17Himalaya written by Michael Palin and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2010-11-17 with Travel categories.


Michael Palins epische reizen hebben hem in alle uithoeken van de wereld gebracht. Hij reisde van de noord- naar de zuidpool, doorkruiste alle landen rond de Grote Oceaan en stak de Sahara-woestijn over. Zijn zesde reis, door het uitgestrekte en meedogenloze Himalaya-gebergte, is ook nu weer vol avontuur, mysterie en uitdaging. Er is sowieso geen gemakkelijk manier om dit te doen en Michael Palin maakt het zichzelf niet eenvoudig. De Himalaya, Sanskriet voor huis van sneeuw, is een buitengewoon interessant gebied en een van de jongste gebergtes ter wereld: slechts vijftig miljoen jaar oud. Het gebied is een religieuze, historische en geografische schatkist en diende zowel als natuurlijke grens als smeltkroes van volkeren, religies en rassen.

Dagboek Van Een Postbode


Dagboek Van Een Postbode
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Viktor Frölke
language : nl
Publisher: Thomas Rap
Release Date : 2016-09-29Dagboek Van Een Postbode written by Viktor Frölke and has been published by Thomas Rap this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-09-29 with Fiction categories.


Viktor Frölke besluit te solliciteren op een vacature als postbezorger bij PostNL. Al snel doet hij een paar keer per week door weer en wind zijn ronde in Amsterdam-Zuid. Vanaf de eerste dag houdt hij een dagboek bij. Frölke tekent nietsverhullend zijn avonturen aan de onderkant van de arbeidsmarkt op, die weerbarstiger blijkt dan gedacht. De beslommeringen op het depot, de wonderlijke personeelsbijeenkomsten, de post die hij onder ogen krijgt, maar bovenal de prikkelende gesprekken met kleurrijke collega's en buurtbewoners - van de onweerstaanbare secretaresse tot de hoogbejaarden wier vuilnis hij buitenzet, en van zijn oude vrienden van het studentencorps tot zijn nieuwe vriendin Xaviera Hollander - maken dit dagboek tot een verslavende leeservaring. Dagboek van een postbode is het openhartige, met mededogen en humor geschreven verhaal van een scherp observator die verwonderd om zich heen kijkt in een wereld die vlak voor onze deur ligt, maar die we eigenlijk niet kennen.