Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks

Download Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks


Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks


Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Rebecca Skloot
language : nl
Publisher: Nieuw Amsterdam
Release Date : 2017-11-14Het Onsterfelijke Leven Van Henrietta Lacks written by Rebecca Skloot and has been published by Nieuw Amsterdam this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-11-14 with History categories.


Haar naam was Henrietta Lacks, maar de medische wereld kent haar als HeLa. In de jaren '50 werden haar kankercellen zonder dat zij dat wist bij haar weggenomen. Met behulp van deze cellen, die letterlijk onsterfelijk zijn, werden de meest uiteenlopende geneeskundige ontdekkingen gedaan en rond de verkoop ervan ontstond een miljoenenindustrie. Het leven van Henrietta bleef echter vrijwel onbekend en ook haar familie wist tot ruim dertig jaar geleden niet van het bestaan van de cellen af. Rebecca Skloot vertelt het verhaal van de 'HeLa-cellen', maar laat ons vooral ook kennis maken met Henrietta, haar verleden en haar familie, die nog steeds worstelt met de nalatenschap van de cellen. Ze laat zien dat het verhaal van de familie Lacks onlosmakelijk verbonden is met de duistere geschiedenis van het experimenteren met Afrikaans-Amerikanen, het ontstaan van de ethiek binnen de biologie en de juridische strijd over de vraag of we de baas zijn over de materie waarvan we zijn gemaakt.

Je Brein Aan De Pil


Je Brein Aan De Pil
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sarah Hill
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2020-01-21Je Brein Aan De Pil written by Sarah Hill and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-01-21 with Health & Fitness categories.


De anticonceptiepil heeft vrouwenlevens radicaal veranderd. Vrouwen kregen controle over hun vruchtbaarheid en konden mede daardoor in groten getale studeren en de arbeidsmarkt betreden. Maar de pil heeft ook allerlei bijwerkingen. Zo beïnvloedt het onder meer je eetpatroon, stressniveau, emoties, seksuele voorkeuren, humeur en zelfs je partnerkeuze. Vrouwen die aan de pil zijn, zijn dus een andere versie van zichzelf. Alleen is daar nog altijd maar weinig over bekend. In Je brein aan de pil maakt Sarah Hill inzichtelijk wat we weten (en vooral nog niet weten) over de effecten van hormonale anticonceptie op het vrouwenbrein. Het resultaat is een vlot geschreven eyeopener over de relatie tussen vrouwelijkheid en hormonen, en de ingrijpende invloed van hormonale anticonceptie op onze hersenen. Een boek dat je kijk op hormonen voorgoed verandert en vrouwen helpt om beter geïnformeerde keuzes over hun gezondheid te maken.

Rust


Rust
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Claudia Hammond
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-11-17Rust written by Claudia Hammond and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-11-17 with Psychology categories.


In ‘Rust’ bepleit psychologe Claudia Hammond beter om te gaan met ons welzijn. Hoe ontspannen we, kalmeren we onze geest en laden we ons lichaam op? Die vragen zijn in de moderne wereld relevanter dan ooit. We zouden er goed aan doen ze serieuzer te nemen, betoogt Hammond, want rust staat in direct verband met onze gezondheid. Hammond was deel van het onderzoeksteam achter ‘The Rest Test’, een baanbrekende studie onder 18.000 mensen in 135 landen. In Rust brengt ze de tien activiteiten in kaart die uit het onderzoek als meest rustgevend naar voren kwamen, en onderwerpt die op soepele en stimulerende wijze aan een nadere psychologische en wetenschappelijke beschouwing. Of we nu muziek luisteren, wandelen, niksen of – op nummer 1 – lezen: ‘Rust’ biedt inzichten en handvatten voor een betere balans in ons leven.

De Mens Als Ontwerp


De Mens Als Ontwerp
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Gregg Braden
language : nl
Publisher: AnkhHermes, Uitgeverij
Release Date : 2018-07-24De Mens Als Ontwerp written by Gregg Braden and has been published by AnkhHermes, Uitgeverij this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-07-24 with Health & Fitness categories.


De mens als ontwerp, van evolutie door toeval naar transformatie door keuze’ is het baanbrekende nieuwe boek van bestsellerauteur Gregg Braden.In dit boek deelt hij buitengewone ontdekkingen voor een gezonder en langer leven. Hij laat zien dat we als mens vanaf het allereerste begin al zo ontworpen zijn, dat we ons welzijn zelf kunnen reguleren met onze zelfhelende vermogens. Met intuïtie, empathie en liefde kunnen we onszelf helen en de wereld op een positieve manier beïnvloeden.Wanneer we breken met patronen en (wetenschappelijke) inzichten die ons niet meer dienen, schrijven we zelf het positieve verhaal waar we in deze turbulente tijd zoveel behoefte aan hebben.

Blockchainrevolutie


Blockchainrevolutie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Don Tapscott
language : nl
Publisher: Karakter
Release Date : 2018-07-25Blockchainrevolutie written by Don Tapscott and has been published by Karakter this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-07-25 with Business & Economics categories.


Het eerste volledige standaardwerk over de technologie die de wereld gaat veranderen. Blockchain is niet alleen de technologie achter de bitcoin, maar ook een revolutionaire methode die op alle denkbare vlakken voor ingrijpende veranderingen zal zorgen: van de economie en de financiële sector tot de service-industrie, de culturele sector en de zorg. In dit grondige werk tonen Don en Alex Tapscott hoe de blockchaintechnologie nieuwe mogelijkheden biedt voor zowel individuen als bedrijven. Deze decentrale methode biedt een manier van samenwerken die compleet transparant en betrouwbaar is. Door middel van het peer-to-peer-principe is blockchain voor iedereen toegankelijk, volledig onafhankelijk van banken en andere instanties. Blockchainrevolutie onthult hoe deze baanbrekende technologie de toekomst van de wereldeconomie de komende jaren ingrijpend zal veranderen.

Vastzitten In Vrijheid


Vastzitten In Vrijheid
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ineke Walravens
language : nl
Publisher: Vior Webmedia
Release Date : 2014-03-12Vastzitten In Vrijheid written by Ineke Walravens and has been published by Vior Webmedia this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-03-12 with Business & Economics categories.


Vastzitten in vrijheid gaat over leiderschap. Phronèsis, de praktische wijsheid dat je weet wat je te doen staat, is wat leiders nodig hebben. Vastzitten in vrijheid reikt hiervoor zeven bespiegelingen aan. Vastzitten in vrijheid gaat over leiderschap. Phronèsis, de praktische wijsheid dat je weet wat je te doen staat, is wat leiders nodig hebben. Vastzitten in vrijheid reikt hiervoor zeven bespiegelingen aan. Vanuit de ontwikkelingen in diverse wetenschappelijke vakgebieden worden parallellen getrokken met het thema leiderschap. Wordt verbinden het nieuwe carrière maken? Leiden leiders wel het goede leven? Durven zij ook het toeval aan? Deze en meer vragen nodigen uit tot reflectie en verdieping. Verwondering is wat daarna bijblijft. Een verrijking voor iedereen die in zijn werk verantwoordelijkheid draagt en een herkenning voor iedereen die ook met Comenius op reis is gegaan.

Corona In Context


Corona In Context
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Frank van Dun
language : nl
Publisher: BoD – Books on Demand
Release Date : 2022-01-31Corona In Context written by Frank van Dun and has been published by BoD – Books on Demand this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-01-31 with Social Science categories.


Hoe kreeg men de, naar verluidt, hoogopgeleide bevolkingen van de Westerse landen zo gek dat zij wilden meespelen in het verhaal van de coronacrisis die in 2020 begon? Hoe kreeg men hen zo gek dat zij zonder kennis van zaken en schijnbaar vrijwillig erin toestemden proefpersonen te zijn in het grootste en meest riskante medische experiment uit de wereldgeschiedenis? Dat experiment was meteen ook de meest flagrante inbreuk op de Neurenberg Code ter beteugeling van onethisch en onoordeelkundig gebruik van de experimentele methode in de medische wetenschap. Het eerste deel van dit boek belicht de wetenschappelijke en vooral pseudowetenschappelijke uitgangspunten van het coronabeleid. In de daarop volgende nabeschouwing komen aan bod: 1) De tekenen van beschavingsverval in het Westen (miskenning van rechten en vrijheden, corruptie, censuur, normvervaging in de massamedia, de wetenschap en het onderwijs) die zich manifesteerden in het door grootheidswaanzin, willekeur, terreur en tirannie gekenmerkte beleid. 2) Een filosofische en historische duiding van de fundamentele oorzaak van dat alles: de voortschrijdende vermaatschappelijking (socialisering en bureaucratisering) van nagenoeg alle menselijke relaties en de daarbij horende robotisering die mensen reduceert tot van op afstand bestuurbare maatschappelijke productiefactoren. Kortom, de verdringing van de samenleving in vrijheid en gelijkheid van gesprekvaardige mensen door een maatschappelijke hiërarchie van bevelhebbers en zombieachtige horigen.