Het Meisje Uit Aleppo

Download Het Meisje Uit Aleppo PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Meisje Uit Aleppo book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Meisje Uit Aleppo not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Meisje Uit Aleppo


Het Meisje Uit Aleppo
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Het Meisje Uit Aleppo PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Meisje Uit Aleppo


Het Meisje Uit Aleppo
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Nujeen Mustafa
language : nl
Publisher: Harlequin
Release Date : 2018-01-09Het Meisje Uit Aleppo written by Nujeen Mustafa and has been published by Harlequin this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-01-09 with Biography & Autobiography categories.


De vlucht van oorlog naar vrijheid Nujeen leidt een bijzonder leven. Omdat ze spastisch is, gaat ze niet naar school en komt ze nauwelijks buiten. Op de vijfde verdieping van het appartementencomplex in Aleppo waar ze samen met haar familie woont, kijkt ze de hele dag Amerikaanse soaps en documentaires. Zo leert ze zichzelf talloze weetjes en maakt ze zich de Engelse taal eigen. En ze droomt. Van vrijheid, van een leven zoals ándere zestienjarigen dat hebben. En dan breekt de burgeroorlog uit en valt IS de wijk binnen waarin Nujeens familie woont. Net als tienduizenden anderen worden ze gedwongen het geweld te ontvluchten. Geholpen door haar zus maakt Nujeen in haar rolstoel een uitputtende en gevaarlijke tocht en weet ze via Turkije uiteindelijk Duitsland te bereiken. Al die tijd houdt ze dapper vol, probeert ze te blijven lachen en durft ze te blijven dromen...

Ik Kom Uit Aleppo


Ik Kom Uit Aleppo
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Henk van Zuiden
language : nl
Publisher:
Release Date : 2019Ik Kom Uit Aleppo written by Henk van Zuiden and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019 with categories.
Onze Vrouw In Aleppo


Onze Vrouw In Aleppo
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Francesca Borri
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2016-11-03Onze Vrouw In Aleppo written by Francesca Borri and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-11-03 with Literary Criticism categories.


Als freelance oorlogscorrespondent verslaat de dertigjarige Francesca Borri maandenlang de slag om Aleppo. Ze is de enige vrouw en al snel een van de laatste journalisten ter plaatse. Collega-freelancers vertrekken naar nieuwe brandhaarden. Ze zeggen: ‘Waarom blijf je nog? Wat valt er hier nog te vertellen? Ga toch naar Mali.’ Francesca Borri weet genoeg te vertellen over de hel van Aleppo. Over de moeder die sluipschutter werd om haar vermoorde kinderen te wreken. Over kinderen die in het ziekenhuis elke dag het bloed opdweilen omdat er niemand anders is om dat te doen. Over het stuurloze rebellenleger dat langzaam wordt overgenomen door jihadisten uit de hele wereld – de voertaal is er inmiddels Engels. Francesca Borri blijft vertellen. Nu moeten wij nog luisteren.

De Bijenhouder Van Aleppo


De Bijenhouder Van Aleppo
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Christy Lefteri
language : nl
Publisher: Mozaiek
Release Date : 2019-05-14De Bijenhouder Van Aleppo written by Christy Lefteri and has been published by Mozaiek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-05-14 with Fiction categories.


‘De bijenhouder van Aleppo’ van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’ Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicef-opvangcentrum voor vluchtelingen in Athene, waar het idee voor ‘De bijenhouder van Aleppo’ geboren werd. ‘Dit is een roman van internationale betekenis. Sterk uitdagend, hij blijft je bij en opent je ogen.’ – Heather Morris, auteur van ‘De tattoeëerder van Auschwitz’

De Aleppo Codex


De Aleppo Codex
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Matti Friedman
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2012-06-23De Aleppo Codex written by Matti Friedman and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-06-23 with History categories.


Het waargebeurde verhaal over de ondergang van de beroemdste Hebreeuwse bijbel Een verhaal met echte detective-allures over het lot van de Aleppo Codex en de geheimen die hij met zich meedraagt De Aleppo Codex is de 10de-eeuwse, unieke kopie van de Hebreeuwse Bijbel. 'De kroon', zoals dit boek ook wordt genoemd, wordt beschouwd als een van de belangrijkste joodse manuscripten. Journalist Matti Friedman voerde jarenlang onderzoek uit naar de lotgevallen van dit boek. Hij laat zijn licht schijnen op twee pijnlijke geheimen: hoe de Aleppo Codex van Syrië terug naar Israël werd gebracht en waarom, op mysterieuze wijze, ruim 200 pagina's uit het boek verdwenen. Een boek dat op een originele manier inzicht verschaft in de geschiedenis en complexiteit van de joodse gemeenschap en dat iedereen een spiegel voorhoudt: mensen blijven mensen die, vaak tegen beter weten in, toch gebreken vertonen. Vertaald door J.F.Braks.

De Poorten Van Het Paradijs


De Poorten Van Het Paradijs
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Khaled Khalifa
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2011-07-01De Poorten Van Het Paradijs written by Khaled Khalifa and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-07-01 with Fiction categories.


Te midden van de gewapende conflicten die Syrië verscheurden in de jaren tachtig groeit een meisje op bij haar drie tantes. De sfeer op school is grimmig en de permanente dreiging wakkert de haat van het meisje tegen de regering aan. Het drijft haar uiteindelijk in de armen van de fundamentalistische Moslimbroeders. Niet lang na haar toetreding belandt ze in de gevangenis. Door gesprekken met politieke medegevangenen denkt ze voor het eerst echt na over haar eigen leven, en ontdekt ze dat haat misschien toch niet de enige manier is om te overleven.

Een Iets Beschuttere Plek Misschien


Een Iets Beschuttere Plek Misschien
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Cyrille Offermans
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2018-09-25Een Iets Beschuttere Plek Misschien written by Cyrille Offermans and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-09-25 with Biography & Autobiography categories.


Heel 2017 schreef Cyrille Offermans aan wat je nog het beste zou kunnen omschrijven als een intellectueel journaal: een verzameling notities, beschouwingen, herinneringen, observaties en essayistische commentaren op gelezen boeken en gebeurtenissen in de wereld. Dat de barre werkelijkheid voortdurend zijn plaats op de voorgrond opeist, zegt genoeg over onze tijd. Het boek (en dus het jaar) begint en eindigt met de doffe ellende in Syrië. Daartussen presenteert zich een baaierd aan onderwerpen – van de Franse verkiezingen en de afnemende tekenvaardigheid van de schooljeugd tot en met uiteenzettingen over bibliomanie, de jaren vijftig, Provo, de islamitische Verlichting, de betekenis van carnaval, het verlangen naar sneeuw, de eerste woordjes van een kleinkind en de ziekte en dood van een vriendin. Er is alles in de wereld. En er is alles in dit boek.