Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger

Download Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger


Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Het Logboek Van De Ontdekkingsreiziger PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.



Onder Het Ijs


Onder Het Ijs
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Melanie McGrath
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2012-11-07



Onder Het Ijs written by Melanie McGrath and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-11-07 with Fiction categories.


Op Craig Island, een enorme ijsvlakte boven de noordpoolcirkel, zijn drie reizigers op eendenjacht. Onder hen de Inuit-gids Edie Kiglatuk, een moedige vrouw die is geboren en getogen in dit onherbergzame gebied. De twee mannen zijn toeristen die het rauwe leven op de noordpool willen ondervinden. Maar wanneer een van de jagers wordt doodgeschoten, nemen de gebeurtenissen een dramatische wending en komt Edie voor de grootste uitdaging van haar leven te staan.

De Belgische Ontdekkingsreizigers


De Belgische Ontdekkingsreizigers
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Alban van der Straten
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2016-10-28



De Belgische Ontdekkingsreizigers written by Alban van der Straten and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-10-28 with History categories.


Van Rubroeck tot de Gerlache in zeven eeuwen en continenten 'Wanneer we tussen deze barbaren aankwamen, leek het me alsof ik in een andere wereld was beland. Nadat ze ons lange tijd hadden laten wachten, gezeten in de schaduw van onze wagens, omsingelden ze ons op hun paarden. Hun eerste vraag was of we al eerder bij hen waren geweest.' - Willem van Rubroeck na zijn eerste ontmoeting met Mongoolse soldaten België heeft een belangrijke, maar onderschatte rol gespeeld in het inkleuren van de wereldkaart. Sinds Willem van Rubroeck in de 13de eeuw naar het Mongoolse hof trok, hebben tientallen Belgen zich gewaagd aan avonturen die hen naar alle uithoeken van de wereld hebben gebracht. De Belgische ontdekkingsreizigers biedt voor het eerst een overzicht van deze avonturiers en missionarissen, die tot leven komen dankzij talrijke dagboekfragmenten en getuigenverslagen. Prachtige gravures, tekeningen en kaarten roepen mee de sfeer op van het tijdperk van de ontdekkers. Een reis door de wereld én door de geschiedenis.

Het Logboek


Het Logboek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Clive Cussler
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2013-09-03



Het Logboek written by Clive Cussler and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-09-03 with Fiction categories.


Het logboek Onderzeeboot Starbuck verdwijt na een proefvaart spoorloos in de Stille Oceaan. Totdat Dirk Pitt het logboek van de Starbuck vindt, waarin de laatste, haast onleesbare en in doodangst neergekrabbelde aantekeningen van de kapitein staan. Het spoor leidt naar de plaats van de gruwelijke ondergang van de boot. Wat is er gebeurd?

Explorers Sketchbooks


Explorers Sketchbooks
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Kari Herbert
language : en
Publisher: Chronicle Books
Release Date : 2017-03-28



Explorers Sketchbooks written by Kari Herbert and has been published by Chronicle Books this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-03-28 with Reference categories.


The sketchbook has been the one constant in explorers' kits for centuries of adventure. Often private, they are records of immediate experiences and discoveries, and in their pages we can see what the explorers themselves encountered. This remarkable book showcases 70 such sketchbooks, kept by intrepid men and women as they journeyed perilous and unknown environments—frozen wastelands, high mountains, barren deserts, and dense rainforests—with their senses wide open. Figures such as Charles Darwin and Sir Edmund Hillary are joined here by lesser-known explorers such as Adela Breton, who braved the jungles of Mexico to make a record of Mayan monuments. Here are profiles, expedition details, and the artwork of pioneering explorers and mapmakers, botanists and artists, ecologists and anthropologists, eccentrics and visionaries. Here is the art of discovery.

Waanzin Aan Het Einde Van De Aarde


Waanzin Aan Het Einde Van De Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Julian Sancton
language : nl
Publisher: Overamstel Uitgevers
Release Date : 2021-11-22



Waanzin Aan Het Einde Van De Aarde written by Julian Sancton and has been published by Overamstel Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-11-22 with History categories.


In augustus 1897 begint de jonge Belgische commandant Adrien de Gerlache aan een driejarige expeditie aan boord van het robuuste schip de Belgica, in de hoop op roem en succes. Zijn bestemming was het nog niet in kaart gebrachte einde van de wereld: het ijzige continent Antarctica. Maar het voornemen van De Gerlache om de eerste te zijn die de geomagnetische zuidpool bereikt, was al snel tot mislukken gedoemd. Na een reeks kostbare tegenvallers zag de commandant zich gesteld tegenover twee ongunstige keuzemogelijkheden: terugkeren zonder zijn doel te hebben bereikt en zijn mannen de vernietigende antarctische winter besparen, of onbesuisd de roem najagen door de langzaam bevriezende wateren binnen te varen. De Gerlache besloot tot dat laatste en al snel zat de Belgica gevangen in de ijzige greep van de Bellingshausenzee. Toen de zon voor de laatste keer onderging in dat schitterende poollandschap, waren de opvarenden veroordeeld tot een eindeloze nacht die maandenlang zou duren. Geplaagd door een mysterieuze ziekte en overvallen door verveling werden ze in het donker langzaam maar zeker krankzinnig. In dit meeslepende boek vertelt Julian Sancton een verhaal waarin avontuur en verschrikking de boventoon voeren. Toen de bemanningsleden van de Belgica op de rand van de totale ineenstorting stonden, vertrouwde De Gerlache in toenemende mate op twee jonge officieren die in de gedwongen gevangenschap steeds meer genegenheid voor elkaar hadden gekregen: de enige Amerikaan in het gezelschap, dr. Frederick Cook - deels genie, deels oplichter - wiens latere misstappen een schaduw wierpen op zijn briljante optreden op de Belgica, en de eerste stuurman van het schip, de niet lang daarna al legendarische Roald Amundsen, die als jongen al het schoolvoorbeeld was van een zeeman. Met zijn tweeën dokterden zij een wanhopig en tot mislukken gedoemd plan uit om aan het ijs te ontsnappen - een plan waarmee hun namen in de annalen van de geschiedenis gegrift zouden staan óf dat hen zou veroordelen tot een gruwelijk einde op de bodem van de oceaan. Sancton baseerde zich op de dagboeken en scheepsjournalen van de bemanningsleden van de Belgica en had als enige toegang tot het logboek van het schip. Zijn verhaal over menselijke grenzen leest als een spannende roman en het resultaat is zo verrassend dat zelfs de nasa het boek bestudeert bij zijn onderzoek naar afzondering met het oog op toekomstige reizen naar Mars. Reis naar het einde van de poolnacht, een maritieme thriller en een gothic novel ineen, beschrijft een onvergetelijke reis in de duisternis.

Hitler S Priv Bibliotheek


Hitler S Priv Bibliotheek
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Timothy Ryback
language : nl
Publisher: Uitgeverij Balans
Release Date : 2012-03-13



Hitler S Priv Bibliotheek written by Timothy Ryback and has been published by Uitgeverij Balans this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-03-13 with History categories.


Hitler was een gepassioneerd lezer. Zijn intellectuele ontwikkeling werd groten deels bepaald door de boeken die hij las. Niet lang geleden werd in de Library of Congress in Washington het bestaan ontdekt van honderden titels uit Hitlers vergeten privécollectie, compleet met de aantekeningen die hij in zijn boeken maakte. In Hitlers privébibliotheek onderzoekt Ryback hoe de belangrijkste formuleringen en ideeën uit Hitlers persoonlijke boeken verzameling terechtkwamen in zijn geschriften, toespraken, gesprekken, denken en activiteiten. Hitler rekende Don Quichot en Robinson Crusoë tot zijn favoriete romans, en bezat de verzamelde werken van Shakespeare in leer gebonden. Hij spoorde zijn partijgenoten aan Henry Fords antisemitische traktaat The International Jew te lezen, en ontleende zijn ideeën over de arische superioriteit aan een merkwaardige interpretatie van Ibsens Peer Gynt. De woorden van Nietzsche en Schopenhauer maakten dankzij Hitler een wedergeboorte door als beruchte nazistische uitspraken, en een biografie van Frederik de Grote voedde het destructieve fanatisme dat hem ertoe aanzette tot iedere prijs door te blijven gaan met de oorlog. Hitlers privébibliotheek biedt een opmerkelijk inzicht in Hitlers intellectuele wereld en in zijn persoonlijke ontwikkeling. Het is een nieuw hoofdstuk in de geschiedschrijving over het Derde Rijk.

Leesrijk School En Klasklimaat


Leesrijk School En Klasklimaat
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher: Garant
Release Date : 2002



Leesrijk School En Klasklimaat written by and has been published by Garant this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2002 with categories.


Artikelen en lessuggesties met betrekking tot leesbevorderingsprojecten op basisscholen.