Het Feest Van De Bok

Download Het Feest Van De Bok PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Het Feest Van De Bok book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Het Feest Van De Bok not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Het Feest Van De Bok


Het Feest Van De Bok
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Het Feest Van De Bok PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Het Feest Van De Bok


Het Feest Van De Bok
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mario Vargas Llosa
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2017-09-09Het Feest Van De Bok written by Mario Vargas Llosa and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-09-09 with Fiction categories.


Urania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de verschrikkelijke dictator Trujillo. Via haar monologen, en het meedogenloze verhaal van Trujillo, komen de tientallen jaren die deze potentaat zijn land terroriseerde tot leven. Het feest van de Bok is behalve een beeldend verslag van een dictatuur ook het verhaal van een vrouw die haar traumatische verleden niet achter zich kan laten en die zich, ondanks de gruwelijke herinneringen die ze met zich meedraagt, tot haar dood verbonden zal voelen met een perverse dictator. Hij zal voor altijd de man blijven die haar leven bepaalde. Op een pijnlijk subtiele maar precieze toon geeft Vargas Llosa inzicht in het menselijk onvermogen om het verleden los te laten..

Het Feest Van De Bok


Het Feest Van De Bok
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mario Vargas Llosa
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020Het Feest Van De Bok written by Mario Vargas Llosa and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with categories.


Reconstructie in romanvorm van het schrikbewind van en de moordaanslag op Trujillo, dictator van de Dominicaanse Republiek van 1930-1961.

Bittere Tijden


Bittere Tijden
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mario Vargas Llosa
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2020-09-15Bittere Tijden written by Mario Vargas Llosa and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-15 with Fiction categories.


‘Mario Vargas Llosa speelt een spannend spel met fictie en werkelijkheid.’ **** de Volkskrant Guatemala, 1954. Een militaire coup onder leiding van Carlos Castillo Armas, gesteund door de Amerikaanse overheid en de CIA, werpt de regering van Jacobo Árbenz omver. De aanleiding voor deze gewelddadige actie is een leugen die voor waar wordt aangenomen: Eisenhowers regering beschuldigt Árbenz van het promoten van sovjetcommunisme in Zuid-Amerika. De gevolgen hiervan zullen het lot van het hele continent radicaal veranderen. Bittere tijden is een spannende roman over internationale samenzweringen en belangenverstrengeling ten tijde van de Koude Oorlog, waarvan de echo’s vandaag de dag nog voelbaar zijn. Een verhaal dat meerdere landen omspant en waarin sommige vervolgers eindigen als slachtoffer van het complot dat ze zelf in gang hebben gezet. In de pers ‘Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa laat de niemendalletjes achter zich met Bittere tijden, zijn nieuwe roman over dictators en femmes fatales.’ **** De Standaard ‘Bittere tijden is geregeld een spannende roman, vol internationale samenzweringen’ Nederlands Dagblad ‘Bittere tijden doet denken aan Het feest van de bok. Het is de verbeelding van de gebroken droom van Guatemala en een metafoor voor de problemen van Latijns-Amerika.’ El Mundo ‘Een mooie en verontrustende roman over het kwaad in de wereld.’ El País ‘Vargas Llosa is de grootmeester van de realistische roman.’ La Vanguardia

Het Menuet Van Kondratieff


Het Menuet Van Kondratieff
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Walter Lotens
language : nl
Publisher: Gompel&Svacina
Release Date : 2018Het Menuet Van Kondratieff written by Walter Lotens and has been published by Gompel&Svacina this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018 with Social Science categories.


‘Het menuet van Kondratieff’ zijn dagboekreflecties over tijd en leven van een witte, westerse man, die driekwart eeuw met en in zich meedraagt. Het is de terugblik op een persoonlijke levensgeschiedenis, maar in verband gebracht met de maatschappelijke golfbeweging van de tweede helft van de 20ste en het begin van deze eeuw. ‘Levenstijd’ en ‘wereldtijd’ vallen te onderscheiden, maar staan zeker niet los van elkaar. Menselijk gedrag wordt ten dele bepaald door de zogenaamde Kondratieffs, de cyclisch economische bewegingen die in de tijdspanne van een halve eeuw ongeveer eenmaal op en neer gaan en die genoemd zijn naar de bedenker ervan, de Russische econoom Nikolai Kondratieff. Qua leeftijd is Walter Lotens (°1942) geen babyboomer, maar een soixante-huitard avant la lettre, een oorlogskind en een product van twee donkere decennia Koude Oorlog, die heel wat moeite heeft gehad om een geborneerde zwart-witkijk op de wereld af te schudden. Via dagboekfragmenten ontstaat een coming of age-verhaal waarin hij reflecteert, graag verwijzend naar literatuur en boeiende denkers, over de veranderende tijdgeest en de wijzigende politieke en economische conjunctuurbeweging. Daarop worden dan zijn ervaringen geënt als actievoerder op het vlak van onderwijs, zijn ontmoetingen met de andere als Latijns-Amerika watcher, maar ook als freelance journalist, (wereld)reiziger en actieve burger zowel in Borgerhout als in Paramaribo, waar hij lang woonde. Zo loopt hij door zijn leven en zijn tijd, niet chronologisch, soms meanderend en jonglerend met ‘toen’ en’ ‘nu’ of omgekeerd, soms achterom kijkend en dan weer naar het heden springend, maar altijd balancerend tussen actie en reflectie. Ook een halve eeuw na mei ’68 blijft de rebellie in hem opborrelen. Sous les pavés, la plage … nog steeds.

Het Ongrijpbare Meisje


Het Ongrijpbare Meisje
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mario Vargas Llosa
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2017-09-07Het Ongrijpbare Meisje written by Mario Vargas Llosa and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-09-07 with Fiction categories.


Een zinderend liefdesverhaal van een Nobelprijswinnaar Het ongrijpbare meisje is Mario Vargas Llosa’s eerste echte liefdesroman. Ricardo valt op zijn vijftiende als een blok voor een meisje dat zich Lily noemt. Maar op een dag verdwijnt ze spoorloos en ontdekt hij dat ze hem alleen maar leugens heeft verteld. In de jaren die volgen komt hij haar op de meest onverwachte momenten tegen: als aspirant-guerrillastrijdster, als echtgenote van een Franse diplomaat, als vrouw van een rijke Engelse renpaardenfokker, als minnares van een masochistische Japanse onderwereldfiguur. Elke keer noemt ze zich anders en elke keer is Ricardo weer als was in haar handen. Het ongrijpbare meisje is een avontuurlijke, erotische en spannende roman van een van de grootste schrijvers van Latijns-Amerika. De pers over Het ongrijpbare meisje ‘Vargas Llosa is een begaafd verteller.’ de Volkskrant ‘Vargas Llosa is een fenomenaal schrijver met een scherp vermogen de zwakheden van de menselijke soort bloot te leggen.’ NRC Handelsblad ‘Sprankelende roman.’ Vrij Nederland ‘Boordevol humor, liefde en erotiek. Het ongrijpbare meisje behoort tot de beste romans van Vargas Llosa.’ El País

Heiligdommen Godsdiensten En Gewoontens Der Oude Jooden


Heiligdommen Godsdiensten En Gewoontens Der Oude Jooden
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Johannes Lundius
language : nl
Publisher:
Release Date : 1726Heiligdommen Godsdiensten En Gewoontens Der Oude Jooden written by Johannes Lundius and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1726 with categories.
Tijdschrift Voor Nederlandsch Indie


Tijdschrift Voor Nederlandsch Indie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 1871Tijdschrift Voor Nederlandsch Indie written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1871 with categories.