Emotionele Flexibiliteit

Download Emotionele Flexibiliteit PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Emotionele Flexibiliteit book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Emotionele Flexibiliteit not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Emotionele Flexibiliteit


Emotionele Flexibiliteit
Please Disable Adblock to Show Download Link

Download Emotionele Flexibiliteit PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Emotionele Flexibiliteit


Emotionele Flexibiliteit
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : Susan David
language : nl
Publisher: Boekerij
Release Date : 2017-01-17Emotionele Flexibiliteit written by Susan David and has been published by Boekerij this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-01-17 with Business & Economics categories.


Een revolutionaire aanpak die ons in staat stelt negatieve emoties te begrijpen en te omarmen, ontwikkeld door dé expert op het gebied van menselijk gedrag en emoties De weg naar succes, of dat nu thuis is of op het werk, verloopt bijna nooit in een rechte lijn. Vraag het iemand die zijn grote doel heeft bereikt of een goede relatie heeft, en je krijgt te horen over alle omwegen die hij heeft moeten maken. Wat is het verschil tussen mensen die zich niet uit het veld laten slaan en mensen die de weg kwijtraken? Het antwoord is emotional agility: emotionele flexibiliteit. Emotionele flexibiliteit is een vierstappenplan dat je leert omgaan met onverwachte wendingen in het leven. Op basis van twintig jaar onderzoek constateert Susan David dat het niet uitmaakt hoe intelligent, veerkrachtig of creatief je bent; als je je niet bewust bent van hoe je je voelt in situaties en gesprekken, dan mis je de kans om inzichten te krijgen en kom je vast te zitten in gedachten, emoties en gewoonten die je ervan weerhouden je volledige potentieel te bereiken. Emotioneel flexibele mensen ervaren evenveel stress en tegenslag als anderen, alleen weten zij ermee om te gaan en hun reacties op dezelfde lijn te krijgen als hun waarden. Met kleine veranderingen bereiken ze een leven vol groei. Op basis van uitvoerig onderzoek en persoonlijke ervaring laat Susan David zien hoe je emotioneel flexibel wordt en kunt gedijen in een onzekere wereld. Emotionele flexibiliteit laat je het beste uit je leven halen, wie je ook bent en wat je ook tegenkomt. De pers over Emotionele flexibiliteit 'Baanbrekend idee van het jaar.' Harvard Business Review ‘Op basis van haar werk als een van de toonaangevende onderzoekers op het gebied van emoties, schrijft David met gezag, mededogen en inzicht. Essentieel leesmateriaal.’ Susan Cain, auteur van Stil ‘In Emotionele flexibiliteit biedt Susan David een baanbrekende manier om onze gevoelens te herkennen..’ Gretchen Rubin, auteur van Het happiness project ‘Susan David combineert overtuigend onderzoek met praktische wijsheid waarmee ze laat zien hoe je een betekenisvolle verandering kunt creëren om zo de beste versie van jezelf te zijn.’ Peter Salovey, bestuursvoorzitter Yale University en bedenker van het concept ‘Emotionele Intelligentie’

Emotionele Flexibiliteit


Emotionele Flexibiliteit
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : Susan David
language : nl
Publisher:
Release Date : 2017-01-17Emotionele Flexibiliteit written by Susan David and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-01-17 with categories.
Groeiboek Zorg En Volgsysteem Voor Kleuters Analyse En Handelen Domeinboek Sociale Emotionele En Morele Ontwikkeling


Groeiboek Zorg En Volgsysteem Voor Kleuters Analyse En Handelen Domeinboek Sociale Emotionele En Morele Ontwikkeling
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : Mieke Wouters
language : nl
Publisher: Maklu
Release Date : 2016-02-01Groeiboek Zorg En Volgsysteem Voor Kleuters Analyse En Handelen Domeinboek Sociale Emotionele En Morele Ontwikkeling written by Mieke Wouters and has been published by Maklu this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-02-01 with categories.


Groeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is ontwikkeld voor de kleuterleidster en het zorgteam om extra zorg te bieden aan de kleuters die dat nodig hebben. Het handelingsgericht samenwerken en het zorgcontinuüm is het kader van waaruit wordt gewerkt. Groeiboek situeert zich op het niveau van verhoogde zorg en uitbreiding van zorg. Het concretiseert deze niveaus, in aansluiting op de diagnostische protocollen. De kleuterleidster signaleert haar bezorgdheid en maakt systematisch een analyse. Hiermee ontdekt ze de onderwijsbehoeften van de kleuter en komt ze tot doelgericht handelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een overzicht van mogelijke hypothesen, observatielijsten en ontwikkelingslijnen, helpen haar hierbij. Groeiboek ondersteunt op deze manier de systematiek en de continuïteit van de extra zorg in de kleuterschool. Dat leidt tot een gedeelde zorg met de ouders, de kleuterleidster, het zorgteam en de leerlingbegeleider. Groeiboek bestaat uit vier delen: ‘Basisboek’, ‘Signaleren’, ‘Analyse en handelen’ en ‘Continuïteit van de gedeelde zorg’. Deel 3: ‘Analyse en handelen’ bestaat uit aparte domeinboeken die het denkkader concretiseren en suggesties doen naar interventies. Dit is het domeinboek ‘Sociale, emotionele en morele ontwikkeling’.

Emotieregulatietraining Bij Kinderen En Adolescenten


Emotieregulatietraining Bij Kinderen En Adolescenten
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : Caroline Braet
language : nl
Publisher: Springer Nature
Release Date : 2019-10-18Emotieregulatietraining Bij Kinderen En Adolescenten written by Caroline Braet and has been published by Springer Nature this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-10-18 with Psychology categories.


Dit boek Emotieregulatie; Training van kinderen en adolescenten, beschrijft een concreet stappenplan van een goed geëvalueerde emotieregulatietraining. Het boek is gericht op psychotherapeuten, klinisch psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen en psychiaters. U leest in dit boek alle recente inzichten over goede emotieregulatiemethodieken en hoe deze toe te passen. Hieruit wordt duidelijk dat emotieregulatie méér is dan praten over gevoelens en ontspanningsoefeningen doen. Het resultaat is een training in 12 sessies waarbij geëvalueerde methodieken in een vaste volgorde worden aangeleerd en aangepast zijn aan de doelgroep: kinderen en adolescenten tussen 10 en 16 jaar. De auteurs vormen samen de Gentse onderzoeksgroep ‘Klinische Ontwikkelingspychologie’. Ze werden getraind door Matthias Berking die het boek Emotieregulatie schreef dat eerder in 2017 is verschenen. In Emotieregulatie; Training van kinderen en adolescenten wordt uitgelegd hoe het komt dat emoties zo overweldigend kunnen zijn dat kinderen ze niet meer goed kunnen reguleren. Sommige kinderen worden dan agressief, terwijl anderen blijven hangen in hun gevoel en gaan rumineren. Weer anderen zijn bang voor hun gevoelens en proberen ze te vermijden, bijvoorbeeld door ze weg te drinken of te eten. Dit boek legt uit waarom sommige kinderen en adolescenten emoties wel adequaat kunnen reguleren en anderen niet. Hierbij wordt de link met de ontwikkeling van psychopathologie gelegd. In het theoretische deel wordt vooraf ook uiteengezet wat emotieregulatie is, hoe het ontwikkelt in de kindertijd, hoe het wordt gemeten, en hoe het een rol speelt (transdiagnostisch) in heel veel probleemgebieden in de kindertijd.

Authentiek Zelfvertrouwen


Authentiek Zelfvertrouwen
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : Jacoba Brassey-Schouten
language : nl
Publisher:
Release Date : 2020Authentiek Zelfvertrouwen written by Jacoba Brassey-Schouten and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020 with categories.


Studie- en werkboek voor HR-managers met onder meer oefeningen en praktische tips om gedrag en gedachten te veranderen zodat medewerkers meer zelfvertrouwen krijgen, minder stress ervaren en beter presteren.

Neem De Tijd Voor De Kindertijd


Neem De Tijd Voor De Kindertijd
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : David F. Bjorklund
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2015-01-13Neem De Tijd Voor De Kindertijd written by David F. Bjorklund and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-01-13 with Psychology categories.


De kindertijd is heel belangrijk voor de de mens. Of zoals auteur David Bjorklund zegt: 'Kinderen moeten de tijd en ruimte hebben om te kunnen spelen, observeren en zomaar een beetje aan te rommelen'.In Neem de tijd voor de kindertijd onderzoekt de auteur de lange periode van lichamelijke, sociale en intellectuele onvolwassenheid die wij 'als soort' doormaken op weg naar volwassenheid. Die weg wordt voor een deel biologisch en voor een deel sociaal-maatschappelijk bepaald. Dit samenspel wordt vanuit een evolutionair perspectief helder uitgewerkt. Hoe hebben veranderingen binnen de samenleving onze kijk op kinderen beinvloed, en hoe beinvloeden deze veranderingen de levens van kinderen? Neem de tijd voor de kindertijd moedigt de lezers aan om de kindertijd te zien als een essentiele fase in de ontwikkeling van de mens: een fase van groei en ontdekking die niet haastig moet worden afgeraffeld.

Je Geheugen Verbeteren Voor Dummies


Je Geheugen Verbeteren Voor Dummies
READ & DOWNLOAD eBooks

Author : J.B. Arden
language : nl
Publisher: Pearson Education
Release Date : 2003Je Geheugen Verbeteren Voor Dummies written by J.B. Arden and has been published by Pearson Education this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2003 with categories.