Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld

Download Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld


Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld


Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ernst Hans Gombrich
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2012-05-08Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld written by Ernst Hans Gombrich and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-05-08 with History categories.


In 1935 werd Ernst Gombrich, een toen 26-jarige doctor in de kunstgeschiedenis zonder uitzicht op een vaste aanstelling, door een kennis uit de uitgeverijwereld gevraagd of hij een wereldgeschiedenis voor een jeugdig publiek zou kunnen schrijven. Na niet meer dan zes weken had Gombrich de opdracht voltooid, en Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser, uitgegeven in Wenen, werd direct een succes in de Duitstalige landen. Mede doordat het boek tijdens de oorlogsjaren door de nazis werd verboden omdat het te pacifistisch zou zijn, duurde het tot de jaren zestig voor er een nieuwe druk verscheen. Tegen het einde van zijn lange leven bracht Gombrich herzieningen aan in de tekst en besloot hij tot een Engelse vertaling. Inmiddels is Een kleine geschiedenis van de wereld uitgegeven in meer dan 20 talen. Wat Gombrich voor ogen stond was op toegankelijke wijze het verhaal vertellen van de mensheid vanaf het stenen tijdperk tot de atoombom. Het resultaat is een persoonlijk en helder boek in 40 korte hoofdstukken over de oorlogen, kunstwerken en wetenschappelijke ontdekkingen die in de loop der eeuwen de ijkpunten van onze geschiedenis werden. Een fantastisch en tijdloos overzicht voor zowel jongere als oudere lezers. Ernst H. Gombrich (1909-2001), auteur van onder meer het internationale standaardwerk Eeuwige schoonheid, was waarschijnlijk de beroemdste kunsthistoricus van zijn tijd. Hij werd geboren in Wenen, verhuisde naar Londen in 1936, en werd op latere leeftijd directeur van het Warburg-instituut in Hamburg en professor in de geschiedenis van de klassieke traditie aan de universiteit van Londen. Een briljant boek... De humane en warme toon van Een kleine geschiedenis van de wereld laat precies zien waarom Gombrich door zo veel mensen in zijn leven werd bewonderd. Onweerstaanbaar. philip pullman, auteur van de noorderlicht-trilogie Het waar gebeurde sprookje van hoe de mensheid zich ontwikkelde. die zeit

Een Kleine Geschiedenis Van Pasta


Een Kleine Geschiedenis Van Pasta
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Luca Cesari
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2021-06-30Een Kleine Geschiedenis Van Pasta written by Luca Cesari and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-06-30 with Cooking categories.


Een kleine geschiedenis van pasta van culinair historicus Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten. Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken. Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese? In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij. Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

Een Kleine Geschiedenis Van Bijna Alles


Een Kleine Geschiedenis Van Bijna Alles
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Bill Bryson
language : nl
Publisher: Olympus
Release Date : 2016-11-29Een Kleine Geschiedenis Van Bijna Alles written by Bill Bryson and has been published by Olympus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-11-29 with Science categories.


In 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' lukt het Bill Bryson om wetenschappelijke kennis uit onder andere de geologie, scheikunde, kwantumfysica, paleontologie en sterrenkunde voor een groot publiek te ontsluiten. Hij doet dat op zo'n heldere en spannende wijze dat ook degenen die altijd in slaap vielen tijdens de natuurkundeles Bryson met veel plezier zullen volgen op zijn avontuurlijke reis door de bètawetenschappen.

Een Kleine Geschiedenis Van Rusland


Een Kleine Geschiedenis Van Rusland
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mark Galeotti
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2020-08-12Een Kleine Geschiedenis Van Rusland written by Mark Galeotti and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-08-12 with History categories.


Rusland is een land zonder natuurlijke grenzen, zonder eenduidige etnische achtergrond, zonder een echte centrale identiteit. En toch is het een van de machtigste landen op aarde, een hoofdrolspeler op het wereldtoneel met een rijke geschiedenis van oorlog en vrede, dichters en revolutionairen. Mark Galeotti, een van de meest bevlogen Ruslandexperts, weet de geschiedenis van misschien wel 's werelds meest onbegrepen land inzichtelijk te maken. Hij neemt ons mee naar de vorming van een natie, naar oude legendarische helden als Rurik en Vladimir de Grote, naar wonderbaarlijke vorsten als Peter de Grote en Catharina de Grote, naar de opkomst en ondergang van de Romanovs, en natuurlijk naar de Russische Revolutie, de Koude Oorlog, Tsjernobyl en het einde van de Sovjet-Unie. Tot slot beschrijft hij de opkomst van een niet al te opmerkelijke KGB-agent, Vladimir Poetin. Mark Galeotti (1965) is werkzaam aan het Institute of International Relations in Praag en verbonden aan het Nederlandse platform Raam op Rusland. Hij is de auteur van het veelgeprezen De Vory. De Russische supermaffia en We moeten het even over Poetin hebben. Over We moeten het even over Poetin hebben: 'In minder dan 150 bondige pagina's schetst Galeotti een naargeestig, maar overtuigend portret van de man in het Kremlin en het politieke systeem dat hij domineert.' The Times, Best Books of 2019 Over De Vory: 'Met De Vory is het misdaadsyndicaat dat de macht zou hebben overgenomen van de communistische partij voor het eerst gedetailleerd geanalyseerd en daarmee ook tot zijn ware proporties teruggebracht.' NRC Handelsblad *****

Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld


Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ernst H. Gombrich
language : nl
Publisher:
Release Date : 2006Een Kleine Geschiedenis Van De Wereld written by Ernst H. Gombrich and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006 with categories.
Sapiens


Sapiens
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Yuval Noah Harari
language : nl
Publisher: Thomas Rap
Release Date : 2014-03-06Sapiens written by Yuval Noah Harari and has been published by Thomas Rap this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-03-06 with History categories.


Honderdduizend jaar geleden leefde de Homo sapiens nog een tamelijk onbekommerd bestaan in een uithoek van het Afrikaanse continent en deelde hij de planeet met ten minste vijf andere menssoorten. Maar op een zeker moment onderging het brein van deze mens een ingrijpende verandering: nu kon hij zich plots verbeelden dat het gras elders wel eens groener zou kunnen zijn, en dus maakte hij zich op om de wereld te veroveren. In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we zo geworden als we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met het meest dominante wezen op aarde: de mens.

Kleine Geschiedenis Van De Wetenschap


Kleine Geschiedenis Van De Wetenschap
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Rienk Vermij
language : nl
Publisher: Uitgeverij Nieuwezijds
Release Date : 2006Kleine Geschiedenis Van De Wetenschap written by Rienk Vermij and has been published by Uitgeverij Nieuwezijds this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2006 with Science categories.