Een Amerikaanse Oorlog

Download Een Amerikaanse Oorlog PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Een Amerikaanse Oorlog book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Een Amerikaanse Oorlog not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Een Amerikaanse Oorlog


Een Amerikaanse Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download Een Amerikaanse Oorlog PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Een Amerikaanse Oorlog


Een Amerikaanse Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Omar El Akkad
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2017-09-26Een Amerikaanse Oorlog written by Omar El Akkad and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-09-26 with Fiction categories.


Sarat Chestnut is een eigenzinnig kind van zes als de Tweede Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt. Fossiele brandstoffen zijn verboden, de kusten van het continent zijn verzwolgen door de stijgende zeespiegel en op drift geraakte drones zaaien dood en verderf. Wanneer de familie Chestnut in een vluchtelingenkamp gaat wonen, verandert Sarat in een jong meisje vol woede. Ze neemt een besluit dat dramatische consequenties heeft, niet alleen voor haar en haar familie, maar voor het hele land.

Strategie En Tactiek Van De Strijd Tegen De Amerikaanse Oorlog


Strategie En Tactiek Van De Strijd Tegen De Amerikaanse Oorlog
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 2004Strategie En Tactiek Van De Strijd Tegen De Amerikaanse Oorlog written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2004 with categories.
Een Tijd Van Oorlog De Afgrond


Een Tijd Van Oorlog De Afgrond
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Herman Wouk
language : nl
Publisher:
Release Date : 1979Een Tijd Van Oorlog De Afgrond written by Herman Wouk and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1979 with World War, 1939-1945 categories.


Relaas van de deelname van de Verenigde Staten aan de Tweede Wereldoorlog waarin de persoonlijke wederwaardigheden en oorlogservaringen van een Amerikaanse marinekapitein centraal staan.

Vechten Voor Het Beloofde Land


Vechten Voor Het Beloofde Land
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wim van de Giesen
language : nl
Publisher: Amsterdam University Press
Release Date : 2020-09-05Vechten Voor Het Beloofde Land written by Wim van de Giesen and has been published by Amsterdam University Press this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-05 with History categories.


Ruim 150 jaar geleden brak de Amerikaanse Burgeroorlog uit. Dit grootste en bloedigste conflict op Amerikaanse bodem hield het land vier jaar lang in een wurgende greep en liet na afloop diepe sporen na, die tot op de dag van vandaag zichtbaar en voelbaar zijn. De inzet van deze gruwelijke oorlog, die meer dan 600.000 mensenlevens kostte was het behoud van de Unie of de afsplitsing van de Geconfedereerde Staten van Amerika inclusief de handhaving van de slavernij. In het conflict tussen het geïndustrialiseerde Noorden en het overwegend agrarische Zuiden speelden de immigranten, die tussen 1840 en 1860 vanuit Europa naar Amerika waren gekomen, een belangrijke rol. Deze immigranten waren vooral afkomstig uit Ierland en Duitsland. Ook vanuit Nederland zochten in die tijd zo'n 10.000 mensen hun heil in de nieuwe wereld. Naast economische of politieke motieven, die bij de Ieren en Duitsers de drijfveer vormden, waren het in Nederland vooral degenen, die zich hadden afgescheiden van de Nederlands Hervormde Kerk. Toen in 1861 de Amerikaanse Burgeroorlog uitbrak deed de nieuwgekozen president Abraham Lincoln een beroep op de mannelijke bevolking om zich als vrijwilliger te melden voor het leger van de Unie. Aan deze oproep werd ook gehoor gegeven door enkele honderden Nederlanders. Hun ervaringen, zoals weergegeven in brieven en andere historische bronnen, staan centraal in Vechten voor het Beloofde Land, waarin het verloop van de Burgeroorlog de rode draad vormt. Een enkele uitzondering daargelaten, zoals ingenieur Charles Liernur uit Haarlem, vochten de Nederlanders in het leger van de Unie. Zij waren meestal als kind in de jaren veertig en vijftig met hun ouders meegekomen en inmiddels oud genoeg om in het leger te worden ingelijfd. Een enkeling kwam speciaal naar Amerika om zijn diensten aan te bieden aan het leger van de Unie, zoals de legerarts Dr. Bernard van der Kieft uit Utrecht.

Spoken


Spoken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Pien van der Hoeven
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2022-02-09Spoken written by Pien van der Hoeven and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2022-02-09 with History categories.


De waarheid doet er tegenwoordig niet meer toe in het nieuws, lijkt het wel. Maar was het vroeger beter? Spoken neemt de lezer mee naar een betrekkelijk recent verleden waarin sociale media nog niet bestonden: de oorlogen die de Amerikanen hebben uitgevochten in Vietnam, Koeweit en Irak. Elke oorlog wordt belicht aan de hand van een fascinerend geval van nepnieuws dat de Amerikaanse bevolking overtuigde van de noodzaak om te vechten. Het nepnieuws over een gevecht op zee dat niet had plaatsgevonden maar wel werd gewroken; het nepnieuws over meer dan driehonderd premature baby's die op een koude ziekenhuisvloer stierven; en het nepnieuws over de heldhaftige redding van een dappere soldate. Pien van der Hoeven ontrafelt ragfijn het complexe verleden waarin leugen en waarheid zijn verweven. Pien van der Hoeven(1967) is historicus en mediaspecialist. Zij schreef onder meer Hoed af voor Marshall en promoveerde aan de Universiteit Leiden op Het succes van een kwaliteitskrant. De ontstaansgeschiedenis van NRC Handelsblad. Ze was verbonden aan de afdeling journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen en doceerde ook aan andere universiteiten. 'Pien van der Hoeven schrijft als een tierelier, prachtig toegankelijk en heel betrouwbaar. Spoken is een scherpe analyse waaruit blijkt dat fake news, geld verdienen en patriottisme hand in hand gaan als het oorlog is of moet worden.' Jeroen Smit, auteur van De Prooi en Het Grote Gevecht 'Truth is the daughter of time. Pien van der Hoeven ontmaskert alle leugens en georganiseerde paranoia. De Amerikaanse buitenlandse politiek is een onttakeld wrak. Glans en glorie zijn geweken. Ze heeft het allemaal elegant en zeer lezenswaardig opgeschreven.' Maarten van Rossem, historicus 'Pien van der Hoeven stoft de oerthese van het militair-industriële complex af en vult die aan met de rol van de pers. Een vaardig en vlot geschreven bijdrage aan een fenomeen dat zich zelfs tot pervers entertainment heeft ontwikkeld.' Ko Colijn, oud-directeur Instituut Clingendael

We Waren Acht Jaar Aan De Macht


We Waren Acht Jaar Aan De Macht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Ta-Nehisi Coates
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2018-02-07We Waren Acht Jaar Aan De Macht written by Ta-Nehisi Coates and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-02-07 with History categories.


Ta-Nehisi Coates op rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk Van de allereerste zwarte president van de Verenigde Staten naar de verkiezing van de man die door Coates wordt omschreven als de 'eerste witte president' van Amerika, Donald Trump. Het contrast kon nauwelijks groter zijn. En toch is dit niet de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat er na acht jaar van hoopvolle vooruitgang ineens een drastische koerswijziging plaatsvond. 'We waren acht jaar aan de macht,' zo klonk de klaagzang van zwarte politici toen de witte overheersing terugkeerde in het zuiden van de VS na een periode tijdens de Reconstructie waarin er een einde leek te komen aan de rassenscheiding. Coates verbindt het heden met dit tragische verleden en onderzoekt het presidentschap van Barack Obama en hoe de radicale ommekeer in Amerika tot stand is gekomen – en hoe het verleden toch altijd aanwezig blijft. Het boek bestaat uit een selectie van Coates' meest iconische publicaties voor The Atlantic en acht nieuw geschreven essays waarin hij een hartverscheurende kijk geeft op de problemen rondom racisme, rassenpolitiek, de Black Lives Matter-beweging en white supremacy in de Verenigde Staten.

De Alliantie Van Wantrouwen


De Alliantie Van Wantrouwen
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Serhii Plokhy
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2020-02-13De Alliantie Van Wantrouwen written by Serhii Plokhy and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-02-13 with History categories.


De onvoorstelbare alliantie tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie Nood breekt wet. Dat bewezen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie begin 1944. In De alliantie van wantrouwen vertelt bekroond auteur Serhii Plokhy het aangrijpende, nooit eerder vertelde verhaal van het onwaarschijnlijke verbond tussen Amerika en de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog – en de onvermijdelijke teloorgang van dit samenwerkingsverband. Op basis van de recent geopende Russische archieven en CIA-verslagen, neemt Plokhy de lezer mee naar Moskou, eind 1943. De invasie van Normandië was al in volle gang, maar Amerikaanse officials hoopten hun Russische bondgenoten te overtuigen van een tweede operatie: de opening van een Amerikaans luchtfront op Russisch grondgebied. Wat ondenkbaar leek werd toch werkelijkheid: begin 1944 gaf Stalin toe. Maar ondanks de gezamenlijke vijand was het wederzijdse wantrouwen groot: Russische geheim agenten hielden elke Amerikaanse zet nauwkeurig in de gaten en uiteindelijk mondde de operatie uit in een mislukking. Op meesterlijke wijze onthult Plokhy de vergeten geschiedenis van operaties Baseball en Frantic en de onoverkomelijke geschillen tussen beide partijen die een voorbode bleken van de Koude Oorlog. Een voortreffelijke geschiedenis van de Grote Alliantie en een nieuwe kijk op de eerste tekenen van haar verval.