De Onbewoonbare Aarde

Download De Onbewoonbare Aarde PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Onbewoonbare Aarde book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Onbewoonbare Aarde not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Onbewoonbare Aarde


De Onbewoonbare Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download De Onbewoonbare Aarde PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Onbewoonbare Aarde


De Onbewoonbare Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : David Wallace-Wells
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2019-03-19De Onbewoonbare Aarde written by David Wallace-Wells and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-03-19 with Science categories.


Als jouw zorgen over de opwarming van de aarde zich beperken tot angst voor de stijgende zeespiegel, dan zie je slechts het topje van de ijsberg. Het is veel, veel erger dan je denkt. Klimaatverandering wordt vaak beschouwd als een langzaam proces, maar de onheilspellende effecten ervan zien we nu al: hete zomers, grote droogte, allesverwoestende overstromingen en orkanen. Natuurrampen die zich vroeger maar één keer in een mensenleven voltrokken, overvallen de mensheid tegenwoordig jaarlijks. In De onbewoonbare aarde brengt David Wallace-Wells de laatste wetenschappelijke inzichten samen tot een schokkende aanklacht: we slagen er maar niet in om een betere toekomst voor ons te zien, laat staan dat we naar zo'n idee handelen. Wallace-Wells luidt de alarmklok en vertelt ons alles wat we niet willen maar wel moeten weten over klimaatverandering. Als we onze aanpak van dit probleem en onze manier van leven niet snel veranderen, zullen delen van de aarde door desastreuze ontwikkelingen in de nabije toekomst onbewoonbaar worden.

De Aarde Is Zo Onbewoonbaar Als De Maan


De Aarde Is Zo Onbewoonbaar Als De Maan
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Gerhard Zwerenz
language : nl
Publisher:
Release Date : 1977De Aarde Is Zo Onbewoonbaar Als De Maan written by Gerhard Zwerenz and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1977 with categories.
Wat Iedereen Zou Moeten Weten Over Klimaatverandering


Wat Iedereen Zou Moeten Weten Over Klimaatverandering
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Bart Verheggen
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2020-01-22Wat Iedereen Zou Moeten Weten Over Klimaatverandering written by Bart Verheggen and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-01-22 with Science categories.


Over klimaatverandering doen de meest uiteenlopende verhalen de ronde. De ene krantenkop vraagt zich af: 'Hoezo opwarming?' terwijl elders valt te lezen: 'De mensheid stevent af op een klimaatcatastrofe'. Geen wonder dat veel mensen in verwarring zijn en niet weten hoe de vork in de steel zit. In het publieke debat lopen de meningen over klimaatverandering sterk uiteen, ook over feitelijke aspecten die wetenschappelijk gezien heel helder zijn. Zo weten we al sinds de negentiende eeuw dat CO2 een opwarmend effect heeft. Voor een zinnige maatschappelijke discussie is het belangrijk om de wetenschappelijke inzichten goed in beeld te hebben. Zonder bagatellisering en zonder overdrijving. Met dit boek schept klimaatwetenschapper Bart Verheggen duidelijkheid in de veelheid aan - soms tegenstrijdige - informatie. Met medewerking van Jos Hagelaars en Hans Custers legt hij op een heldere en begrijpelijke manier uit wat we zoal weten over klimaatverandering: hoe en waarom verandert het klimaat en hoe weten we dat eigenlijk? Welke risico's kleven daaraan en hoe kunnen we die beperken? Dr. ir. Bart Verheggen (1972) is klimaatwetenschapper en docent aan Amsterdam University College. Hij neemt - onder andere middels zijn blog - al jaren actief deel aan het maatschappelijke debat over klimaatverandering. 'Of het nu gaat om bedrieglijke beweringen van politici, verwarrende berichtgeving in de kranten of willekeurige twitteraars die met drogredeneringen strooien, Verheggen is niet te beroerd voor een factcheck. Onvermoeibaar herhaalt hij de wetenschappelijke feiten en ontkracht hij misleidende mythes.' De Groene Amsterdammer

De Aarde


De Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Andrew Knoll
language : nl
Publisher: Thomas Rap
Release Date : 2021-06-17De Aarde written by Andrew Knoll and has been published by Thomas Rap this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-06-17 with History categories.


Meer dan vier miljard jaar geleden ontstond onze kleine planeet uit rotsachtig puin dat rond een jonge ster cirkelde. De eerste jaren werd de aarde bekogeld door kometen en meteoren en stond ze op de rand van vernietiging. Ze was bedekt met oceanen van kolkend magma; giftige gassen verstikten de atmosfeer. Vulkaanuitbarstingen, zeebevingen en ijstijden volgden elkaar met regelmaat op. Voor het grootste deel in haar lange bestaan was de aarde voor mensen onbewoonbaar, totdat te midden van deze dynamiek er leven ontstond. In zijn boeiende boek plaatst Andrew Knoll de klimaatverandering van de eenentwintigste eeuw in de context van die lange aardgeschiedenis, want een van de meest indringende lessen van de geologie is hoe veranderlijk, kwetsbaar en kostbaar onze huidige leefomgeving in feite is. Met die kennis in het achterhoofd kunnen we beter begrijpen hoe het handelen van de mens onze planeet ingrijpend verandert. Dat maakt De aarde. Een kleine geschiedenis tot een fascinerend en essentieel boek over ons ontstaan én onze toekomst.

Warme Aarde Koel Hoofd


Warme Aarde Koel Hoofd
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Simon Rozendaal
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2019-04-25Warme Aarde Koel Hoofd written by Simon Rozendaal and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-04-25 with Nature categories.


In het nuchtere ‘Warme aarde, koel hoofd’ houdt wetenschapsjournalist Simon Rozendaal de vanzelfsprekendheden binnen het Klimaatdebat tegen het licht en stelt indringende vragen over wat we zo zeker denken te weten. Hoe erg wordt de opwarming van de aarde en kan de mens er iets aan doen? Zijn zon en wind in staat de rol van fossiele brandstoffen over te nemen? Hebben we kernenergie te vroeg in de ban gedaan en doen we dat nu ook met gas? Op een middag in juni 2018 werd de Klimaatwet gepresenteerd. In 2050 zou Nederland nagenoeg klimaatneutraal zijn. Iedereen feliciteerde elkaar met ‘de meest ambitieuze wet ter wereld’ en de maatschappelijke consensus leek in één klap bijgesteld: de energietransitie is de grootste uitdaging van deze tijd en we moeten voor 2040 van het gas af. Sindsdien is het onderwerp niet meer weg te denken uit het publieke debat. Rozendaal bepleit om bij dit beladen onderwerp het hoofd koel te houden en behandelt zowel de wetenschap als het discours rond de energietransitie. Voorzichtig veranderen is zijn motto.

Het Verlies Van De Aarde


Het Verlies Van De Aarde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Nathaniel Rich
language : nl
Publisher: Singel Uitgeverijen
Release Date : 2019-07-09Het Verlies Van De Aarde written by Nathaniel Rich and has been published by Singel Uitgeverijen this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-07-09 with Science categories.


In 1979 wisten we reeds alles wat we nu weten over de wetenschap van klimaatverandering: waarom het gebeurde en hoe we het konden stoppen. In de tien jaar die volgden hadden we een echte kans om het probleem een halt toe te roepen. Het is duidelijk dat we daarin faalden. Nathaniel Rich doet nauwgezet verslag van de periode waarin op een haar na verdragen werden gesloten die ons van de ondergang konden redden, vóórdat de olie-industrie en politici besloten wetenschappelijke bewijzen te ontkennen of naast zich neer te leggen. Het boek is gebaseerd op een lang artikel waaraan een heel nummer van The New York Times Magazine gewijd was.

Een Schone Toekomst


Een Schone Toekomst
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Joshua Goldstein
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-04-02Een Schone Toekomst written by Joshua Goldstein and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-04-02 with Science categories.


Verschillende landen hebben met succes fossiele brandstoffen vervangen door ‘groene’ energie te combineren met kernenergie. Door hun voorbeeld te volgen, zou in 2050 de mondiale co2-uitstoot drastisch lager kunnen zijn dan nu, zelfs als het energieverbruik blijft stijgen. Ligt hier een enorme kans voor de rest van de wereld? Een schone toekomst is een krachtig en overtuigend, ja zelfs onontkoombaar pleidooi vóór kernenergie. Het rekent af met de mythes en angsten waarmee die omgeven is en legt uit hoe kernenergie een succes werd in Zweden, Frankrijk en Ontario, terwijl zowel de welvaart als de kwaliteit van het milieu verbeterde. Terwijl de klimaatverandering een potentieel rampzalig kantelpunt nadert, ligt de oplossing volgens de auteurs binnen handbereik.