De Genialiteit Van Vogels

Download De Genialiteit Van Vogels PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Genialiteit Van Vogels book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Genialiteit Van Vogels not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Genialiteit Van Vogels


De Genialiteit Van Vogels
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download De Genialiteit Van Vogels PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Genialiteit Van Vogels


De Genialiteit Van Vogels
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jennifer Ackerman
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2017-06-28De Genialiteit Van Vogels written by Jennifer Ackerman and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-06-28 with Nature categories.


Vogels zijn verbluffend intelligente wezens. Diezelfde papegaaien die ons het woord 'papegaaien' hebben bezorgd, praten ons niet alleen na, maar blijken te kunnen antwoorden, rekenen en spellen. Sommige kraaiensoorten lossen ingewikkelde puzzels op en maken ingenieuze werktuigen. Vogels vertonen indrukwekkende sociale vaardigheden. Ze bedriegen en manipuleren. Ze spelen luistervink. Ze hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Ze geven cadeautjes. Ze spelen. Ze plagen. Ze delen. Ze onderhouden sociale netwerken. Ze rivaliseren om status. Ze troosten elkaar. Ze onderrichten hun jongen. Ze chanteren hun ouders. Ze waarschuwen elkaar voor gevaar. Ze verzamelen zich bij een dode soortgenoot. En misschien rouwen ze zelfs. Baanbrekend nieuw onderzoek heeft niet alleen aangetoond dat sommige vogels zich kunnen meten met de hogere primaten en zelfs de mens, maar ook dat ze daarnaast over geheel eigen vormen van genialiteit beschikken: wie van ons heeft het imitatietalent van de spotlijster of het navigatievermogen van de roodborst? Veel vogels hebben net als wij een relatief groot brein voor hun lichaamsomvang, met hoge aantallen neuronen en verbindingen waar dit telt. Het vogelbrein mag dan klein lijken, het is tot grootse dingen in staat. In De genialiteit van vogels doorkruist Jennifer Ackerman de wereld naar de plekken waar het allemaal gebeurt - de onderzoekscentra op Barbados en Nieuw-Caledonië, de koolmezengemeenschappen van het Verenigd Koninkrijk, de prieelvogelhabitats van Nieuw-Guinea, de gehavende Amerikaanse oostkust vlak na de orkaan Sandy en de opwarmende bergstreken van Centraal-Virginia en het westen van de VS - en duikt ze in de laatste ontdekkingen rond het vogelbrein, die een nieuw licht werpen op de essentie van intelligentie. Haar verhaal, wetenschappelijke verkenning en reisverhaal ineen, verschaft ons een nieuwe blik op de uitzonderlijke talenten van vogels en op wat ze ons kunnen vertellen over onze veranderende wereld. Jennifer Ackerman (1959) schrijft al bijna dertig jaar over wetenschap, natuur en biologie. Ze publiceert regelmatig in Scientific American, National Geographic en The New York Times. 'Een heerlijk prikkelend en onderhoudend boek. Jennifer Ackerman biedt een meesterlijk overzicht van het onderzoek dat ons begrip van cognitie bij vogels in de afgelopen twee decennia drastisch heeft veranderd. De genialiteit van vogels is belangrijk om wat het ons vertelt over vogels, maar ook over het menselijk vernuft dat betrokken is bij het ontrafelen van de raadsels van het vogelbrein. Het is een boek vol kennis en verwondering en een bevestiging van de verbluffende complexiteit van onze wereld.' - Wall Street Journal 'De genialiteit van vogels is niet alleen leuk voor experts en vogelfans. Ook voor de terloopse lezer vallen er genoeg verrassende en wonderlijke feiten uit op te pikken.' The Times

Grenzeloos Vogels Kijken


Grenzeloos Vogels Kijken
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Noah Strycker
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2018-01-17Grenzeloos Vogels Kijken written by Noah Strycker and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-01-17 with Nature categories.


Het is 1 januari 2015. Noah Strycker zit in een bubbelbad, boven op het dek van een schip dat hem naar Antarctica brengt. Het is de eerste dag van zijn Big Year. In Grenzeloos vogels kijken beschrijft Noah de 364 waanzinnige dagen die volgen: met rugzak, verrekijker en enkele tickets reist hij de wereld over om in één jaar 6042 vogelsoorten te kijken. Hij kampt met bloedzuigers, chronisch slaaptekort, vertragingen, overstromingen en autopech. Behalve ecologische verwoestingen ziet hij ook pogingen om de natuur te redden. Maar het belangrijkst zijn zijn ontmoetingen met gepassioneerde vogelaars en zijn waarnemingen van iconische vogels. Door die vogels achterna te reizen krijgt hij een uniek beeld van de wereld die we met elkaar delen en van de inspanningen om zeldzame soorten te beschermen. ‘Een heerlijk boek.’ – Dutch Birding ‘Wat een fascinerende omzwervingen. Strycker is de perfecte metgezel, slim, attent, onverschrokken en soms heel erg grappig.’ – Jennifer Ackerman, auteur van De genialiteit van vogels

Alle Vogels


Alle Vogels
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Koos van Zomeren
language : nl
Publisher:
Release Date : 2017-05-02Alle Vogels written by Koos van Zomeren and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-05-02 with categories.
De Zintuigen Van Vogels


De Zintuigen Van Vogels
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Tim Birkhead
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2013-03-06De Zintuigen Van Vogels written by Tim Birkhead and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-03-06 with Nature categories.


Hoe zou het zijn om een zwaluw te zijn en met honderd kilometer per uur door de lucht te vliegen? Of een flamingo die de regen kan waarnemen die kilometers verderop valt? En wat voelt een jan-van-gent die na de lange winter zijn partner terugziet? De zintuigen van vogels geeft antwoord op deze en vele andere vragen, simpelweg door de zintuigen te beschrijven die vogels gebruiken om hun omgeving te interpreteren. Zijn de zintuigen van vogels te vergelijken met die van mensen? Tim Birkhead, een van de grootste vogelkenners ter wereld, is ervan overtuigd dat wat er omgaat in vogels altijd zwaar is onderschat. Door een nieuwe manier van kijken is het mogelijk veel meer van vogelgedrag te weten te komen.

De 22 Levenslessen Die Vogels Ons Leren


De 22 Levenslessen Die Vogels Ons Leren
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Philippe J. Dubois
language : nl
Publisher: Kosmos Uitgevers
Release Date : 2019-07-02De 22 Levenslessen Die Vogels Ons Leren written by Philippe J. Dubois and has been published by Kosmos Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-07-02 with Nature categories.


In ‘De 22 levenslessen die vogels ons leren’ laten Philippe Dubois en Élise Rousseau zien wat wij van vogels in hun natuurlijk omgeving kunnen leren. Ze leren ons dat we soms hulp nodig hebben van soorten die kleiner zijn dan wij. Zo geeft ‘De 22 levenslessen die vogels ons leren’ ons een kijkje in de verassende en ontroerende levenswijsheid van vogels. Je zult ontdekken waarom de roodborst moediger is dan de adelaar en wat de noordse stern ons leert over het plezier van reizen. Ook leer je wat volgens de wilde eend en de pinguïn de beste route is om lief te hebben. Lezers over het boek: ‘Absoluut waardevol advies, je leert terug te keren naar je basis.’ ‘Het tovert een lach op je gezicht, een echt cadeau.’ ‘Dit boek heeft me echt goed gedaan! Je moet weten hoe je offline gaat en waar je vandaan komt!’ Philippe J. Dubois is ornitholoog, schrijver en uitgever van natuurboeken. Élise Rousseau is filosoof, journalist en auteur van boeken over natuur en dieren.

Een Bevlogen Jaar


Een Bevlogen Jaar
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arjan Dwarshuis
language : nl
Publisher: J.M. Meulenhoff
Release Date : 2019-05-07Een Bevlogen Jaar written by Arjan Dwarshuis and has been published by J.M. Meulenhoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-05-07 with Biography & Autobiography categories.


Wervelend verhaal over het wereldrecord vogels kijken Toen Arjan Dwarshuis op zijn twintigste – in het holst van de nacht, op het dak van een vrachtwagen in het Andes-gebergte – voor het eerst van het fenomeen Big Year hoorde, het legendarische record vogels kijken, nam hij zich voor ooit wereldrecordhouder te worden. Voor de meeste mensen blijft zo’n voornemen een droom, maar Dwarshuis zette door: tien jaar later begon hij zijn reis die hem een jaar lang door veertig landen en vijf continenten voerde. Zou hij een jaar lang gezond blijven? Zou zijn relatie standhouden? Zou hij deze mentale en fysieke uitputtingsslag tot een goed einde weten te brengen? En zou hij het vorige record weten te breken? Een bevlogen jaar is het verhaal over de reis van zijn leven; een duizelingwekkend en krankzinnig avontuur waarin hij dag in, dag uit, een jaar lang, naar vogels zoekt. Van de apenarend op de Filipijnen tot de hoorngoean in de nevelwouden van Guatemala: Arjan Dwarshuis heeft ze gezien. Zijn verslag is niet alleen een meeslepend avontuur, het biedt ook een onthutsende blik op de teloorgang van de natuur. Over Arjan Dwarshuis ‘Zijn enthousiasme, zijn liefde voor vogels en zijn kennis is spectaculair. Wat een geniale vogelman!’ Humberto Tan

Waarom Krijgt Een Specht Geen Koppijn


Waarom Krijgt Een Specht Geen Koppijn
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Monica Wesseling
language : nl
Publisher: Tirion Natuur
Release Date : 2013-12-06Waarom Krijgt Een Specht Geen Koppijn written by Monica Wesseling and has been published by Tirion Natuur this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-12-06 with Nature categories.


Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. `Kan een merel dronken worden? , `Gaat een koolmees wel eens vreemd? , `Hoeveel veren heeft een vogel? Vogelvragen te over! Jaarlijks komen er bij Vogelbescherming Nederland honderden vragen binnen over verschillende vogelsoorten. Een deel van die vragen en vooral veel nooit-gestelde vragen worden in dit boek beantwoord. Waarom krijgt een specht geen koppijn? is een laagdrempelig feiten- en weetjesboek over de wereld van vogels. Geschreven met het kenmerkende enthousiasme van natuurjournaliste Monica Wesseling. `De verwondering houdt nooit op.