De Dochter Van De Heelmeester

Download De Dochter Van De Heelmeester PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Dochter Van De Heelmeester book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Dochter Van De Heelmeester not Found or Blank , you must refresh this page manually.

De Dochter Van De Heelmeester


De Dochter Van De Heelmeester
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download De Dochter Van De Heelmeester PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Dochter Van De Heelmeester


De Dochter Van De Heelmeester
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Amy Tan
language : nl
Publisher: Lindhardt og Ringhof
Release Date : 2021-05-21De Dochter Van De Heelmeester written by Amy Tan and has been published by Lindhardt og Ringhof this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-05-21 with Fiction categories.


In ‘De dochter van de heelmeester’ schetst Amy Tan een bewogen familiegeschiedenis die op ontroerende wijze laat zien hoe belangrijk het is om je eigen verleden te kennen. Ruth, een Chinees-Amerikaanse vrouw in de veertig, zorgt voor haar dementerende moeder. Ze heeft haar dochter nooit over haar verleden verteld. Waarom ze plotseling naar Amerika vertrok, is voor Ruth een raadsel. Maar op een dag vindt ze de aantekeningen van haar moeder waarin ze haar levensverhaal heeft opgeschreven. Eindelijk krijgt Ruth de langverwachte antwoorden op haar vragen en leert ze haar moeder kennen. Waar komt ze vandaan en hoe moet ze nu verder met haar leven? Amy Tan (1952) is een Amerikaanse schrijfster van Chinese afkomst en is bekend van onder meer haar debuut ‘De vreugde- en gelukclub’ en ‘Vrouw van de keukengod’. In haar romans schrijft ze over complexe moeder-dochter relaties en over hoe het is om als kind van Chinese immigranten op te groeien in Amerika. Haar boeken zijn wereldwijd goed ontvangen. Zo stond ‘Vrouw van de keukengod’ maar liefst 38 weken in de New York Times bestsellerlijst en zijn haar werken in 35 talen vertaald. Haar debuutroman werd in 1993 verfilmd tot de succesvolle film ‘The Joy Luck Club’.

Dochter Van De Heelmeester Druk 1


Dochter Van De Heelmeester Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Amy Tan
language : nl
Publisher:
Release Date : 2005Dochter Van De Heelmeester Druk 1 written by Amy Tan and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2005 with categories.
De Grote Heelmeester Druk 1


De Grote Heelmeester Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arthur Henri Philips Niggebrugge
language : nl
Publisher:
Release Date : 2015-02-26De Grote Heelmeester Druk 1 written by Arthur Henri Philips Niggebrugge and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-02-26 with categories.


Als de dochter van een artsenechtpaar dat in Afrika werkt door een medicijnman van een slangenbeet wordt genezen, worden ze geconfronteerd met een heel andere kant van Afrika.

De Vallei Van Verwondering


De Vallei Van Verwondering
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Amy Tan
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2014-02-20De Vallei Van Verwondering written by Amy Tan and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-02-20 with Fiction categories.


Shanghai, 1912. De veertienjarige Violet Minturn wordt gedwongen om een `maagdelijke courtisane te worden, maar als half-Chinese, half-Amerikaanse ontpopt ze zich daarentegen tot een gewiekste zakenvrouw die handelt in verleiding en illusie. Ook Violets moeder Lucia worstelt met deze half-westerse, half-oosterse identiteit. Beide vrouwen weigeren zich neer te leggen bij de Chinese sociale verwachtingen en ideeën over het lot en volharden in hun streven om terug te krijgen wat hun ontnomen is: respect, een veilige toekomst, en bovenal liefde. Achter hun successen schuilt een verlangen naar geborgenheid en een strijd om te begrijpen wie ze werkelijk zijn. In een ontroerend verhaal, dat meer dan veertig jaar en twee continenten beslaat, leidt Amy Tan haar lezers terug naar het Shanghai van weleer. Met haar kenmerkende wijsheid, sierlijkheid en humor roept Tan een verhaal op over de persoonlijke zoektocht van Violet en haar moeder, over familiegeheimen, de nalatenschap van traumas, en de diepe connectie tussen moeders en dochters. Vallei van verwondering is gebaseerd op Tans eigen familiegeschiedenis. Amy Tan is de auteur van De vreugde- en gelukclub, De vrouw van de keukengod, De honderd geheime zintuigen, De dochter van de heelmeester, Vissen op het droge helpen en haar autobiografische familiegeschiedenis De keerzijde van het lot. Haar werk is vertaald in meer dan dertig talen. Ze woont in New York en San Francisco. Over De dochter van de heelmeester: `Tan heeft een ongekend talent. Ze is in staat the best of both worlds, de westerse ironie en de oosterse verbeeldingskracht, te combineren, en daarbij haar verhalen te laten zinderen van spanning. NRC Handelsblad Over De honderd geheime zintuigen: `Toegankelijk taalgebruik en een verteltrant die meer vaart heeft dan de Oriënt Express. Algemeen Dagblad `Een schitterend epos. Elsevier Over De vrouw van de keukengod: `Met De vrouw van de keukengod overtreft Amy Tan haar briljante debuutroman. Haagsche Courant

Johanna De Dochter Van Den Dorpssmid


Johanna De Dochter Van Den Dorpssmid
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jan de Vries
language : nl
Publisher:
Release Date : 1896Johanna De Dochter Van Den Dorpssmid written by Jan de Vries and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1896 with categories.
De Grote Heelmeester


De Grote Heelmeester
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arthur Niggebrugge
language : nl
Publisher: Karakter
Release Date : 2015-02-24De Grote Heelmeester written by Arthur Niggebrugge and has been published by Karakter this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-02-24 with Fiction categories.


'Magisch en meeslepend!' - Tomas Ross De Grote Heelmeester pakt je bij de lurven en laat je niet meer los. Een verhaal over de tweestrijd tussen vertrouwen en verraad, tussen barmhartigheid en hebzucht, en tussen de westerse wetenschap en de eeuwenoude Afrikaanse tradities. Het artsenechtpaar Tom en Suzanne van Amstel werkt in een afgelegen hospitaal in het Ghanese Battor. Een nederzetting aan de oever van de Volta waar de oude Ashanti-rites nog springlevend zijn. Zij voelen zich geleidelijk aan door de bevolking geaccepteerd, als plotse-ling het noodlot toeslaat – hun dochter wordt gebeten door een slang. In een wanhopige race tegen de klok reist Tom af naar Accra op zoek naar antiserum. Een ramp dreigt zich te gaan voltrekken... Als alle hoop verloren lijkt en hun dochter in een coma belandt, schiet een mysterieuze me-dicijnman te hulp. Een gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. Want wie is deze man en wat zijn zijn drijfveren? Is het toeval dat het gezin korte tijd later door de duistere onderwe-reld bezocht wordt?

De Heelmeesters


De Heelmeesters
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Abraham Verghese
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2011-03-31De Heelmeesters written by Abraham Verghese and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2011-03-31 with Fiction categories.


Bij de dramatische bevalling van de tweelingbroers Marion en Shiva overlijdt hun moeder, zuster Mary Joseph Praise, in het kraambed. Niemand in het missiehospitaal wist van Mary s zwangerschap. Zelfs niet de vermoedelijke vader, dokter Stone. Hij vlucht de operatiekamer uit en verdwijnt spoorloos. Een bevriend artsenstel ontfermt zich met liefde over de twee jongetjes. Marion en Shiva groeien op in het Ethiopië van de jaren zeventig, dat wordt geteisterd door een revolutie die iedereen in de spiraal van geweld en verraad mee sleurt. Toch is het niet de politieke situatie maar hun gedeelde passie voor dezelfde vrouw waardoor de broers tegenover elkaar komen te staan. Marion ontvlucht zijn land. Jaren later slaat het noodlot toe en komt zijn leven in handen te liggen van de twee mannen die hij het minst vertrouwt: zijn verdwenen vader en zijn broer Shiva. Blijken ze in staat de pijn en het verdriet uit het verleden te overwinnen en oude wonden te helen? Het antwoord leidt niet alleen tot het dramatische hoogtepunt van De heelmeesters, maar ook tot een onverwachte ontdekking over de laatste dagen van hun moeder en geliefde, zuster Mary Praise. De heelmeesters is het romandebuut van Abraham Verghese. Het verhaal beweegt zich tussen twee continenten, en bestrijkt de levens van de tweelingbroers Marion en Shiva, die hun leven lang de reden zoeken dat hun vader hen in de steek heeft gelaten. De heelmeesters is een indrukwekkend en menselijk verhaal vol verbeeldingskracht dat de lezer diep raakt. Een onvergetelijk portret van twee broers, een ode aan de geneeskunst en een familiesaga over vaders en zonen, macht en compassie, vertrouwen en verraad.