12 Jaar Slaaf

Download 12 Jaar Slaaf PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get 12 Jaar Slaaf book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content 12 Jaar Slaaf not Found or Blank , you must refresh this page manually.

12 Jaar Slaaf


12 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download 12 Jaar Slaaf PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.12 Jaar Slaaf


12 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Solomon Northup
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2014-02-2112 Jaar Slaaf written by Solomon Northup and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-02-21 with Biography & Autobiography categories.


'Ik was stomverbaasd dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Voor mij is het even belangrijk als het dagboek van Anne Frank.' - Steve McQueen Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem. 12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling. Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter

Wij Slaven Van Suriname


Wij Slaven Van Suriname
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Anton de Kom
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-09-03Wij Slaven Van Suriname written by Anton de Kom and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-03 with History categories.


‘Wij slaven van Suriname’ (geschreven in 1934) is het indrukwekkende verhaal over de opstand van slaven in Suriname. Het bracht in de jaren dertig in Nederlandse literaire kringen de pennen behoorlijk in beweging – en na de Tweede Wereldoorlog werd het een symbool voor een onafhankelijk Suriname, ook dankzij het feit dat het werd geschreven door de zoon van een voormalig slaaf. Met dit boek wist Anton de Kom destijds verschillende bevolkingsgroepen bijeen te brengen, en de symbolische betekenis van het werk is even groot als de historische en literaire, wat wel moge blijken uit het feit dat het boek in landen waar het verboden was in groten getale illegaal over de toonbank ging.

De Kraamhulp


De Kraamhulp
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Esther Verhoef
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2014-02-25De Kraamhulp written by Esther Verhoef and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-02-25 with Fiction categories.


'De kraamhulp' van Esther Verhoef: haar engste thriller ooit. Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam. Miriam de Moor, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij haar steeds meer de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin... 'De kraamhulp' beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust komen bij elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner.

1000 Jaar Slaaf


1000 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mark Heirman
language : nl
Publisher: Houtekiet
Release Date : 2016-09-151000 Jaar Slaaf written by Mark Heirman and has been published by Houtekiet this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-09-15 with Social Science categories.


In de jaren 1440-1840 werden door Europese handelscompagnieën circa 12 miljoen Afrikaanse slaven over de Atlantische Oceaan naar Amerika afgevoerd. Dat waren er naar schatting evenveel, 12 tot 13 miljoen, die over een periode van twaalf eeuwen door Noord- en Oost-Arabische slavendrijvers gedeporteerd werden. Voor zwart Afrika, dat rond het jaar 1500 hooguit 50 miljoen inwoners telde, was dat een nooit geziene aderlating. Toen Afrika aan het einde van de 19de eeuw uit die duizendjarige ellende ontwaakte, was het continent rijp voor de koloniale opdeling ervan onder de Europese mogendheden. Zeker de eerste decennia was die koloniale overgang voor zwart Afrika nog erger dan de slavenhandel. Het bevrijde Afrika is nauwelijks vijftig jaar oud. Geen wonder dat de dubbele geseling van slavernij en kolonialisme in Afrikaanse harten en geesten nog zoveel sporen nalaat, ook in Afrikaanse gemeenschappen elders ter wereld. Wel wetend dat de wereld anno 2016 in absolute cijfers meer slaven telt dan er de voorbije duizend jaar vanuit Afrika gedeporteerd werden.

De Reis Van Syntax Bosselman


De Reis Van Syntax Bosselman
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arend van Dam
language : nl
Publisher: Van Holkema & Warendorf
Release Date : 2018-09-26De Reis Van Syntax Bosselman written by Arend van Dam and has been published by Van Holkema & Warendorf this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-09-26 with Juvenile Nonfiction categories.


Historisch jeugdboek van Arend van Dam over Nederland en de slavernij Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek. Met De reis van Syntax Bosselman schreef Arend van Dam niet alleen een boek vol indrukwekkende geschiedenisverhalen, hij doet ook verslag van zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de mensen achter de geschiedenis. 'Dit deel van ons koloniale verleden had op geen betere manier verpakt kunnen worden.' Juryrapport Zilveren Griffel 2019 'Een wijs en bij vlagen indrukweekend kinderboek over een gevoelig onderwerp dat iedereen zou moeten lezen.' de Volkskrant **** Van Dams streven om de slavernijgeschiedenis in al haar facetten te beschrijven levert interessante passages op.' Trouw Verrassende combinatie van feiten en fictie: naast geschiedenisverhalen doet Van Dam verslag van hoe hij te werk ging bij het schrijven van het boek. Prachtig vormgegeven met illustraties van Alex de Wolf en historisch fotomateriaal.

Manhatan


Manhatan
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Rob Ruggenberg
language : nl
Publisher: Querido Kinderboek
Release Date : 2012-07-19Manhatan written by Rob Ruggenberg and has been published by Querido Kinderboek this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-07-19 with Juvenile Fiction categories.


Peye heeft nooit geweten wie zijn vader is, tot hij op een nacht aangesproken wordt door een vreemdeling. Die man beweert dat Peyes vader gouverneur is van Nieuw-Amsterdam, de Nederlandse nederzetting in Amerika. Als Peye kort daarna als scheepsjongen mee kan varen naar Amerika, grijpt hij die kans dus meteen aan. Met gevaar voor eigen leven lukt het Peye de Amerikaanse kust te bereiken. Daar sluit hij vriendschap met een indiaans meisje en een ontsnapte jonge slaaf. Met hun hulp wil hij naar het eiland dat hij in de verte ziet liggen en waar zijn vader moet zijn: Manhatan.

De Joodse Slaaf


De Joodse Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Lody van de Kamp
language : nl
Publisher: Boekencentrum
Release Date : 2014-04-18De Joodse Slaaf written by Lody van de Kamp and has been published by Boekencentrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-04-18 with Religion categories.


`Nee, deze krijg je niet, hij moet bij de groep blijven! Met een ruk zit Kwodwo rechtop. Hij is meteen klaarwakker. Waar gaat dit over? `Als we in Elmina aankomen, moet ik nog wel wat handel over hebben, vervolgt de stem. `Kom nou! Deze spierbundel is een hoop waard, maar zonder hem hou je nog genoeg over. Kwodwo kent de twee die voor hem staan niet. Een van beiden knijpt hem hardhandig in zijn arm. Zijn kaken worden van elkaar getrokken. De kerel kijkt in zijn mond en gebiedt dan: `Zak eens door je knieën. Schiet op, nog een keer! Zo begint de lange reis van een jonge Ashanti in Ghana. Een reis die hem in Elmina brengt, het fort waar hij en zijn lotgenoten als handelswaar worden opgeslagen. Salvino, een Joodse koopman van koffie, suiker en cacao uit het verre Amsterdam, ontdekt Kwodwo en de wereld van de slavernij. Hij is verbijsterd. Zal hij een einde kunnen maken aan de mensonterende praktijken? Of blijken winstbejag en welvaart in de Gouden Eeuw meer waard te zijn dan het bestaan van een gebrandmerkte?