12 Jaar Slaaf

Download 12 Jaar Slaaf PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get 12 Jaar Slaaf book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content 12 Jaar Slaaf not Found or Blank , you must refresh this page manually.

12 Jaar Slaaf


12 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Download 12 Jaar Slaaf PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.12 Jaar Slaaf


12 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Solomon Northup
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2014-02-2112 Jaar Slaaf written by Solomon Northup and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-02-21 with Biography & Autobiography categories.


'Ik was stomverbaasd dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Voor mij is het even belangrijk als het dagboek van Anne Frank.' - Steve McQueen Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem. 12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling. Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter

1000 Jaar Slaaf


1000 Jaar Slaaf
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mark Heirman
language : nl
Publisher: Houtekiet
Release Date : 2016-09-151000 Jaar Slaaf written by Mark Heirman and has been published by Houtekiet this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-09-15 with Social Science categories.


In de jaren 1440-1840 werden door Europese handelscompagnieën circa 12 miljoen Afrikaanse slaven over de Atlantische Oceaan naar Amerika afgevoerd. Dat waren er naar schatting evenveel, 12 tot 13 miljoen, die over een periode van twaalf eeuwen door Noord- en Oost-Arabische slavendrijvers gedeporteerd werden. Voor zwart Afrika, dat rond het jaar 1500 hooguit 50 miljoen inwoners telde, was dat een nooit geziene aderlating. Toen Afrika aan het einde van de 19de eeuw uit die duizendjarige ellende ontwaakte, was het continent rijp voor de koloniale opdeling ervan onder de Europese mogendheden. Zeker de eerste decennia was die koloniale overgang voor zwart Afrika nog erger dan de slavenhandel. Het bevrijde Afrika is nauwelijks vijftig jaar oud. Geen wonder dat de dubbele geseling van slavernij en kolonialisme in Afrikaanse harten en geesten nog zoveel sporen nalaat, ook in Afrikaanse gemeenschappen elders ter wereld. Wel wetend dat de wereld anno 2016 in absolute cijfers meer slaven telt dan er de voorbije duizend jaar vanuit Afrika gedeporteerd werden.

Wij Slaven Van Suriname


Wij Slaven Van Suriname
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Anton de Kom
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-09-03Wij Slaven Van Suriname written by Anton de Kom and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-03 with History categories.


‘Wij slaven van Suriname’ (geschreven in 1934) is het indrukwekkende verhaal over de opstand van slaven in Suriname. Het bracht in de jaren dertig in Nederlandse literaire kringen de pennen behoorlijk in beweging – en na de Tweede Wereldoorlog werd het een symbool voor een onafhankelijk Suriname, ook dankzij het feit dat het werd geschreven door de zoon van een voormalig slaaf. Met dit boek wist Anton de Kom destijds verschillende bevolkingsgroepen bijeen te brengen, en de symbolische betekenis van het werk is even groot als de historische en literaire, wat wel moge blijken uit het feit dat het boek in landen waar het verboden was in groten getale illegaal over de toonbank ging.

De Ontsnapping Druk 1


De Ontsnapping Druk 1
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Dee Phillips
language : nl
Publisher:
Release Date : 2013-10-22De Ontsnapping Druk 1 written by Dee Phillips and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-10-22 with categories.


Een vrouw is als slavin geboren op een plantage. Nu is ze op de vlucht naar de vrijheid. Ze vertelt haar levensverhaal. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

De Slavernij In Oost En West


De Slavernij In Oost En West
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Matthias van Rossum
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2020-09-29De Slavernij In Oost En West written by Matthias van Rossum and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-09-29 with History categories.


Amsterdam en de slavernij in Oost en West 'Het belangrijkste boek over het Nederlandse slavernijverleden dat de afgelopen tijd is uitgekomen.' de Volkskrant Driehonderd jaar lang was de stad Amsterdam een speler in de slavenhandel en slavernij in de Oost en West. Maar welke politieke en persoonlijke rol hadden de bestuurders van de stad daar eigenlijk bij? In hoeverre beïnvloedde de slavernij de ontwikkeling van Amsterdam en zijn inwoners? En wat voor invloed hadden de keuzes van Amsterdamse bestuurders op de levens van de honderdduizenden tot slaaf gemaakte mensen in Amerika, Afrika en Azië? En tot slot: werkt dit verleden vandaag de dag nog door in de stad? In De slavernij in Oost en West probeert een veertigtal experts antwoorden te vinden op dit soort vragen. Aan de hand van toegankelijk geschreven essays laten zij hun licht schijnen over het wereldwijde slavernijverleden van Amsterdam van de zestiende tot de achttiende eeuw, en de betekenis daarvan vandaag de dag. Pepijn Brandon is senior onderzoeker bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en universitair docent aan de Vrije Universiteit. Guno Jones is als interdisciplinair onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit. Nancy Jouwe is freelance onderzoeker en co-auteur van onder meer de Gids Slavernijverleden Amsterdam. Matthias van Rossum is senior onderzoeker aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. De beeldredactie is verzorgd door Merve Tosun.

De Reis Van Syntax Bosselman


De Reis Van Syntax Bosselman
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Arend van Dam
language : nl
Publisher: Van Holkema & Warendorf
Release Date : 2018-09-26De Reis Van Syntax Bosselman written by Arend van Dam and has been published by Van Holkema & Warendorf this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-09-26 with Juvenile Nonfiction categories.


Historisch jeugdboek van Arend van Dam over Nederland en de slavernij Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek. Met De reis van Syntax Bosselman schreef Arend van Dam niet alleen een boek vol indrukwekkende geschiedenisverhalen, hij doet ook verslag van zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de mensen achter de geschiedenis. 'Dit deel van ons koloniale verleden had op geen betere manier verpakt kunnen worden.' Juryrapport Zilveren Griffel 2019 'Een wijs en bij vlagen indrukweekend kinderboek over een gevoelig onderwerp dat iedereen zou moeten lezen.' de Volkskrant **** Van Dams streven om de slavernijgeschiedenis in al haar facetten te beschrijven levert interessante passages op.' Trouw Verrassende combinatie van feiten en fictie: naast geschiedenisverhalen doet Van Dam verslag van hoe hij te werk ging bij het schrijven van het boek. Prachtig vormgegeven met illustraties van Alex de Wolf en historisch fotomateriaal.

Vanuit Het Duister Stralend Licht


Vanuit Het Duister Stralend Licht
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Petina Gappah
language : nl
Publisher: Atlas Contact
Release Date : 2020-01-10Vanuit Het Duister Stralend Licht written by Petina Gappah and has been published by Atlas Contact this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-01-10 with Fiction categories.


‘Vanuit het duister stralend licht’ van Petina Gappah gaat over de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger Dokter David Livingstone die in 1873 overlijdt in een gehucht in West-Afrika. Zijn rouwende bedienden besluiten het ontzielde lichaam naar de dichtstbijzijnde havenstad te vervoeren, waar ze het aan de koloniale machthebber zullen overdragen voor een waardige begrafenis in Livingstones thuisland. De tocht van meer dan tweeënhalfduizend kilometer leggen ze lopend af, de stoffelijke resten op hun schouders. Dit waargebeurde verhaal heeft Petina Gappah al haar hele leven gefascineerd. In ‘Vanuit het duister stralend licht’ geeft ze een stem aan Livingstones trouwe entourage. Vanuit de perspectieven van de mondige Halima en de diepgelovige Jacob vertelt Gappah over de heldenmoed van de bedienden en de ontberingen die ze geleden hebben uit liefde voor de gestorven Livingstone. Maar ook over de intriges waaraan de hele onderneming bijna ten onder gaat.